Några ord från mig om mig :)

Välkommen till Bottega Olfattiva, perfumistas hem, en blogg om saker som gör mitt liv lite roligare och mycket väldoftande.

Jag heter Karolina Stockhaus och är den enda i Sverige professionell oberoende doftcoach. Jag bloggar här på Bottega Olfattiva, men det är bara en liten del av min vardag.  Jag ägnar en stor del av min tid (och resurser…) åt parfym. Detta har jag jobbat med i flera år och utbildat mig inom (bl.a. på världskända parfymörskola i Versailles, Frankrike – ISIPCA Institut supérieur international du parfum). Men nej, jag är inte parfymör (det finns bokstavligen bara några i Skandinavien), jag är mest intresserad av dofter som verktyg, råmaterial, dofter per se.

Min kompetens inom doft omfattar utbildningar inom retail, evenemang, doftrelaterade workshops för företag och privata personer, föreläsningar kring doft och luktsinnet.

I’ve banned business as usual

Även svaga dofter lämnar ett bestående intryck. Doftspår i minnet gör att vi känner igen platser, människor, berättelser och känslor. 

 Ämnet jag sysslar med är väldigt intressant. Inte bara för att det inte är särskilt populärt i Sverige (men trenden vänds och det syns och känns!), men framförallt för att det handlar om människor och känslor. 

Människor rent generellt gillar dofter, men ingen hitintills har gett dem möjlighet att titta på dem i ett närmare perspektiv, genom förstoringsglaset eller gett dem möjlighet att leka med luktsinnet. 

Efterfrågan för detta växer och det motiverar mig också till kontinuerlig forskning inom ämnet och jakt efter nya doftupplevelser. Jag vill alltid ha något nytt och intressant att säga – detta är min ambitiösa plan. Att vara öppen, upptäcka nya riktningar. Att göra intressanta saker på ett intressant sätt helt enkelt. 

Allt detta är möjligt tack vare de människor jag möter som inspirerar mig och som jag lär mig mycket av. Det som jag har att erbjuda är av en sådan struktur, skapelse där era byggstenar behövs!

Min olfaktoriska värld består inte bara av parfym. Sensorik, allt som har med luktsinnet att göra – det är något som jag fullständigt brinner för! Även sense branding – att bygga varumärken och kundupplevelser baserade på sinnen.

En dag ägnas åt utbildning, en annan åt mer konceptuellt arbete, nästa åt evenemang, någon annan åt vetenskapliga aktiviteter. Det är alldeles fantastiskt!

Jag genomför workshops och föreläsningar om dofter, doftens betydelse, Sense Branding och annat. Jag upplever världen genom dofter, när jag köper frukt och grönsaker så väljer jag beroende på deras doft och inte smak i första hand (för det är ju ofta så att om det luktar gott så smakar det gott också. OBS! Gäller inte kosmetiska produkter, hahhha! 😉 ).

Här på bloggen slussar jag vidare mina tankar, erfarenheter och olfaktoriska drömmar. Allt från dyrbara essenser, råvaror, tillverkning, parfymörer, parfymhus, genom utbildningar, rådgivning, provkvällar, till de nya uttryck som blotters, factices och mukhallats.

Varför har jag valt att skriva på svenska, när alla satsar på engelska, både skriftligt och på YouTube? Trots att jag själv inte är svensk? Jo, det finns så himla lite parfymkunskap tillgänglig på svenska, så det är definitivt dags att göra någonting åt det. Kom igen, vi hjälps åt!

Jag hoppas att du kommer att trivas här! 🙂

Du får mer än gärna kontakta mig på karolina@bottegaolfattiva.com

Ha det gott och välkommen än en gång!

Källa: Givaudan.com

 

Gilla Bottega Olfattiva på Facebook!

…och på Instagram! 

2 kommentarer

  1. Fantastisk blogg!!!
    Inspirerande!!!
    Tack för allt tid du lägger ner och framförallt för att du delar med dig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s