Frederic Malle – Portrait of a Lady

Jag vill vara lite kvinnlig idag. Dagens val är då relativt enkelt: Frederic Malle Editions de Parfums ‘Portrait of a Lady’ skapad av Näsan Dominique Ropion. Just Portrait och Lipstick Rose är mina två bästa dofter från detta parfymhus. Båda väldigt, väldigt feminina. Den trenden är relativt ny i min doftgarderob, men jag blir ju inte yngre och yngre 😛

Jag känner att jag har mognat till den doften, den ”samarbetar” inte så bra med girls in their twenties. Och definitivt inte innan!

 

Portrait of a Lady , John Hoppner

På min hud är det turkisk ros – fin, oljerik ros med patchouli i patchoulis bästa form (inga alls fuktig-källare-korrelationer 😉 ). Patchouliblad torkade i solen, inte fräscha, gröna och krispiga.

Den öppnar sig ganska strävt och brutalt, kryddigt med nejlikor, syrligt med övermogna, kanske lite förmultnade vinbär och vinbärsblad – det är här många reagerar lite förhastat och utesluter den.

Ge den en timma – i hjärtnoterna väntar en doftpoesi med ros-pustar, patchouli blir lite mer rökig (rökelse?, benzoin?) och kanel.

När den väl går vidare till basfasen så har vi fortfarande fina, mjuka patch-roskombo med tydliga noter av mörkare sandelträ (inte Santalum Album), jag ser nästan sandelträflisor på min hud :). Sandelträflisor kryddade med malen, torr patchouli som en pizza med oregano, och några tunga rosenblad på det.

Underbart! Det är en av dem dofter som jag ser en berättelse om i min fantasi…

Förstår ni nu varför jag har en mental allergi mot ”fräscha, fruktigt blommiga” mainstream dofter? 😉

Puss på er!

K.

Annonser

  2 reaktioner på “Frederic Malle – Portrait of a Lady

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: