Hur doftar de lyxiga textilier? OR Cashmere från UERMI Fragrance Collection (och GIVEAWAY!)

Hey there! Vill ni läsa om något alldeles extraORdinärt idag? Jag hoppas det för jag har gått runt och tänkt om detta inlägg sedan jak kom hem från Pitti. Jag har tänkt på det så mycket istället för att sätta mig och skriva för jag vill skriva om en hel serie av parfymer som gör något med hela mig. Var och en av dem.

Och det förstår ni, det är inte lätt att hitta tillräckligt många väl utvalda ord. Det har bara hänt en gång där jag blev imponerad av en hel linje av dofter och det gäller Armani Privé The Thousand and One Nights Collection, alla är helt fantastiska och jag fortfarande nämner de bara här istället för att gå in mer på det. The time will come.

UERMIs presentation på Esxence i Milano
UERMIs presentation på Esxence i Milano

Men tillbaka till den linjen som gör mig alldeles knäsvag och så exalterad. En parfymlinje som är inspirerad av textilvärlden. Som ska bäras som våra egna kläder och påverka våra sinnen på många olika nivåer. Dofterna återskapar känslan och aromer som olika tyger t.ex. tweed, velvet, latex, mocka och jeans kan bära. Eller kashmir som jag tänkte fokusera mig på idag. Och det verkligen känns så – du blir helt plötsligt påmind om hur en tweedkavaj kan dofta, hur en silkesscarf kan dofta, eller hur upplever du en lyxig cashmeretröja. Gillar du mindre gosiga upplevelser så kan du testa ett par jeans i doftform eller varför inte en latexoverall med nitar och hela baletten? Det finns också i UERMIs utbud! Jag kommer garanterat skriva om dem senare. Just idag känner jag mig lite mer cashmere än latex ;).

OR Cashmere, UERMI Fragrance Collection
OR Cashmere, UERMI Fragrance Collection

OR Cashmere skapad av master perfumer Cécile Zarokian ingår i Collection ExtraORdinaire och omfamnar en som en mjuk kashmirtröja. Alltså inga mysiga mjukisbrallor här, bara en dyrbar cashmere i naturfärger. Syntetiska tolkningar från Clean kan faktiskt gå och gömma sig nu, de kommer aldrig att ligga på den nivån. Cécile har bidragit med en feminin prägel, men doften kan naturligtvis bäras av alla. Den öppnar väldigt tydligt med booziga och djupa noter av mörk rom med nötig karaktär. Och det finns en del hasselnötter i den kompositionen, de delar plats med det eleganta och balanserade ambraackordet, torrt trä och vit mysk. Vilken cashmere-doft klarar sig utan mysk liksom? 🙂 Jag upplever dessa tyg-dofter som ganska linjära, och det tycker jag är alldeles fantastiskt i detta fall, det känns nästan inte bra om de hade ändrat sig under dagen…som om du sätter på dig en beige blus på morgonen som ändrar färg till knallorange där någonstans vid lunchen :D. Ja, dessa dofter ska dofta likadant hela dagen och jag vill ha det så! Och jag vill ha alla! (Kanske förutom en, den som doftar tuberos. Men den tuberosen är så pass bra så… jag vill ha den också! 😛 – jag pratar om Denim nu).

21689208_117000709042076_4840099173866930176_n
OR Kanabo, UERMI Fragrance Collection

Parfymhuset presenterade sitt nyaste barn under Pitti Fragranze. Barnet heter OR Kanabo och väcker barndomsminnen med krämiga noter av bl.a. apelsin, peppar, persika, osmanthus, vanilj, heliotrop, benzoin och opoponax. Skickliga Cécile Zarokian har skapat den doften också.

 

GIVEAWAY GIVEAWAY GIVEAWAY!!!

UERMI Fragrance Collection
UERMI Fragrance Collection
Jag vill, jag så gärna vill dela med mig – dessa dofter kan faktiskt förändra era olfaktoriska preferenser helt och hållet så jag kör med en giveaway!  I potten ligger hela 7 stycken stora samples från UER MI Fragrance Collection: UR Silk, WE Tweed, OR White, OR Ange, OR Cashmere, DO Washi och VE Velvet.
Vad ska du göra för att delta i giveaway’en?
– Skriv här nere under inlägget att du vill vara med i utlottningen och berätta vilken av UER MI dofter lockar dig som mest och varför, samt vilken ”känns inte som du” och varför.
Enkelt 🙂 Och så värt det!
Jag lottar ut en vinnare under kvällen på söndag den 1:a oktober.
Lycka till!
K.

14 kommentarer

 1. Wow! Nästan så jag känner dofterna när du beskriver dem och likaså denna. Låter som doften jag letat efter i år och dar den där Cashmere utan att finna den… Har provat alla designerdofter som finns (nästan 😉 ) och har tack vare bloggen bland annat, börjat intressera mig för och älska Nischparfymer. Cashmere låter som mina drömmars doft. Doften som får en att känna sig trygg och gå runt med lyckokänslor utan att man kan komma på riktigt varför… så känner man plötsligt en puff av parfymen och bara ler… Det är ju den! En sådan doft har jag letat efter länge och jag hoppas att jag slipper leta länge till 😉 Följer och gillat. Håller tummarna.

  Gilla

  1. Oj! Glömde tillägga vilken doft som inte känns riktigt ”jag”. Tror det får bli latex, aldrig gillat dofter som doftar hav och saltigt. Då de oftast doftar syntetiskt.

   Gilla

 2. Åh vad roligt, klart man vill vara med! Jag tror den som är mest min kopp te är antingen suede eller mest latex pga vem vill inte lukta dominatrix? Minst jag är nog Ange, är inte speciellt citrus eller fräsch och lätta dofter som dessa fastnar ändå inte på mig. HÅRT och TUNGT ska det vara!

  Gillad av 1 person

 3. Alltså jag har läst om alla och det finns ju absolut INGEN som inte verkar smarrig! Om jag måste välja en får det bli Suede som INTE är jag (fast det skulle det ändå kunna vara…) och den som jag blir allra mest nyfiken på är absolut Cashmere – för att jag är som en mjuk cashmeresjal hela hösten och vintern, eller jag skulle vilja vara snarare. BEHÖVER mer cashmere helt klart! Kram!

  Gillad av 1 person

 4. Följer redan på båda ställena!

  Velvet låter väldigt jag. Utan att veta vad den egentligen doftar så tänker jag tung, mörk och djup. Precis vad jag gillar i doftväg. Silk däremot låter luftigt, mjukt och pudrigt. Inte alls min kopp av te doftmässigt.

  Gillad av 1 person

 5. Men vilken härlig tävling!

  Jag har läst igenom alla beskrivningar och känner nästan dessa dofter hänga i luften! WE Tweed had me at ”Woody Floral Musk”… Eftersom det inte riktigt går att lita på beskrivningar har jag haft lite svårt att hitta helt rätt i doftdjungeln trots att jag inte längre är särskilt ung, men det där låter verkligen precis som JAG. OR Ange däremot, nja, jag vet inte. Apelsin är bara min favoritfrukt om jag kan äta den.

  Gillad av 1 person

 6. Alltså, jag har läst allt om dem på Fragrantica och nu blir jag ännu mer nyfiken! De låter ju fantastiska, allihop!! När du skrev hasselnötter klev Cashmere raskt upp som etta, hur mysigt lät inte det…

  Den enda jag är skeptisk till är väl möjligen Suede. Jag är inte mycket för läderdofter – hellre latex då 😉

  Gillad av 1 person

 7. Ååååååh!! Så spännande!! Jag vill GÄRNA vara med i en utlottning av dessa fina dofter! Jag vill känna på allihop!!!😂😂 Men om jag måste välja en som jag väldigt nyfiken på blir det Cashmere!! Eller Silk…eller Washi…eller Kanabo.. eller Suede… 😁😍 De känns alla så mjuka och som att de blir ett med min (för dagen) stil… eftersom min stil är ganska skitzofren och jag gillar olika skulle de alla passa olika dagar. Jag är så himla nyfiken!!! 👀☺️

  Nån jag inte tror passar mig?! Ange eller Latex av den enkla anledningen att jag gillar att äta frukt, inte dofta. Jag är heller ingen ”lack och läder tjej” så jag tror inte jag skulle bära upp en doft som heter latex…☺️

  Kära nån så rolig utlottning! Nu håller jag tummarna så knogarna vitnar! Ha en fin kväll! 😘

  Gillad av 1 person

 8. Jag vill vara med i utlottningen 😁🤗 då jag redan har ett litet sample av Tweed (löööve it) låter det som att OR Cashmere är det självklara valet för mig tack vare hasselnötterna! Älskar dofter som har lite nötigt över sig och ambra är min favorit 👍🏼 Så den lockar absolut mest! Skulle även kunna tänka mig Tweed då jag fallit pladask för den! Ultimata höstmys doften ☺️
  Den som lockar minst är OR Ange. Den känns som en fruktcocktail och det är verkligen inte min smak. Hittills i alla fall 😉 Så nej, den går bort!
  Sååå, nu håller jag tummarna 👍🏼🤓😆

  Gillad av 1 person

 9. Och utöver utlottnings-kommentar… vad roligt med texil inspiration! Som fd textilare förstår jag verkligen lockelsen. Finns typ inget som luktar så mysigt som en silkeshärva eller nykardad ull.

  Gillad av 1 person

 10. Åh vad roligt! Deltar nästan aldrig i utlottningar men det här är ju bara för frestande. Jag skulle nog spontant säga att jag är en Latex, jag älskar allt som har med plast o artificialitet att göra. Målet i livet är typ att lukta som en robot, hehe! Och vilken doft passar mig inte alls…Ange. Är så inte en frukt-tjej, fastnar ytterst sällan för fruktiga dofter och tycker inte de klär mig.

  Gillad av 1 person

 11. Åh jag vill vara med i utlottningen !!! Bara askarna får mig att vilja ha dom . Cashmere och Silk skriker efter mig . Att dom vill bo hos mig . Vilken är inte jag då ?…. White kanske. Den kanske är för lätt , för flyktig för mitt röriga jag 😉

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s