Den förföriska doften av läppstift. Frederic Malle – Lipstick Rose och Maison Margiela – Lipstick On.


Idag är det dags för en feminin och festlig doft. En doft som alla, även ovana näsor, skulle känna igen på en gång. En doft av ett lyxigt, krämigt, starkt pigmenterat läppstift i elegant hölje. Precis som mormors, mammas eller även ditt läppstift doftar som.

Jag hade planer att skriva om 1889 Moulin Rouge Histoires de Parfums först (Näsan Gerald Ghislain säger att det är den ultimata doften av ett rött läppstift). Men ett tag senare upptäckte jag Lipstick Rose – en till pudrig ros- och violkombo. Och denna har jag som det bästa exempel på läppstiftsparfym nu :P.

Skarp, berusande rosendoft, mycket lättare, fräschare viol, karakteristisk doft av mysk och vacker, kvinnlig ambra i bakgrunden.

Föreställ dig doften av en färskt, fylligt läppstift av god kvalitet – ett Chanelläppstift (andra märken använder andra eteriska oljor i kosmetika) som innehåller ingredienser av naturligt ursprung: fruktvax, vitaminer, närande oljor. I väldigt intensiv, temperamentsfull röd nyans. Nu lägg den på en vacker, blommönstrad sidenscarf uppvärmd av elegant ägarinnans blek hud… och hon älskar parfym med tydliga rosnoter… Här är doften av Lipstick Rose.

Är en sådan olfaktorisk bild en bra idé för parfym? Visst, om du gillar parfymerade kosmetika. (Läppstift och Guerlains Meteoriter – visst doftar de underbart? 🙂 ).

 

Jag vet att många upplever den som fin doft, men kan inte föreställa sig att bära den. Doften är lite annorlunda, lite retro. Elegant, kvinnlig och lyxig… men inte som parfym. Och jag förstår denna inställning – Ralf Schwiegers Lipstick Rose är inte för alla. Vissa vill bara ha sexiga, röda läppar utan att lukta som sexiga, röda läppar. 😛

Jag beundrar den på det settet som små flickor beundrar feminina, klassiska skådespelerskor – använder inte så mycket rött läppstift, men just därför tar jag en genväg och använder Lipstick Rose lite då och då.

 

Det finns en till, lättare version av olfaktorisk läppstift – Maison Margielas Lipstick On. Ett mycket lättare läppstift, utan ros, med massa viol, irisrot och vanilj-tonka ackord. Också feminin, men inte femme fatale-feminin. Den är mycket mer eterisk.

Om Lipstick Rose är ett rött läppstift så Lipstick On är en rosa läppglans. Och jag är helt säker att du vet vad jag menar nu 😛

Kram,

Karolina i ett moln av Richwood.

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s