Amouroud – Oud du Jour och Santal des Indes

Nu är de hemma! Jag kunde inte motstå längre och även fast det känns lite överflödigt just nu (Milanoresan och semester närmar sig med sjumilasteg, det är ju läge att börja bromsa lite 😉 ). Men men, jag är iaf inte modeintresserad så jag kompenserar på den fronten. (Egentligen är modet inte intresserad av mig 😛 ).

En liten haul idag!

 

Amouroud, Santal des Indes, Oud du Jour
Amouroud, Santal des Indes, Oud du Jour

 

Amouroud, Santal des Indes, Oud du Jour
Amouroud, Santal des Indes, Oud du Jour

 

Amouroud, Santal des Indes, Oud du Jour
Amouroud, Santal des Indes, Oud du Jour

 

Amouroud, Santal des Indes, Oud du Jour
Amouroud, Santal des Indes, Oud du Jour

 

Amouroud, Santal des Indes, Oud du Jour
Amouroud, Santal des Indes, Oud du Jour

Och hur doftar de? Jag skrev redan om de två pärlor tidigare här.

 

Amouroud, Santal des Indes, den ligger så bra i handen!
Amouroud, Santal des Indes, den ligger så bra i handen!

Amouroud. Jag har aldrig hört talas om märket förut. Men jag rekommenderar deras dofter redan nu. Det finns en röd tråd i alla jag har provat idag, nämligen rökelse, rök egentligen. Mäktig, nästan helig rökig ackord. Jag har två favoriter hittills – Santal des Indes – smoothy indiskt sandelträ med rökelse, turkisk ros som, tack o lov, inte tar över kompositionen, läder och vetiver, med underbart bitter malört. Tydligen innehåller den också curry trä, men fråga mig inte hur den doftar för jag kan inte urskilja den från kompositionen.Har aldrig nosat på det heller. 😉

Måste ju liksom få chans att sniffa på den separat 😛 Tummen upp definitivt!

 

Amouroud, Santal des Indes, Oud du Jour
Amouroud, Santal des Indes, Oud du Jour

Och en till doft som orsakar knäsvaghet hos mig – Oud du Jour. Påminner väldigt mycket om Armani Privés Oud Royal, den sorten oudparfymer som jag uppskattar som mest, alltså inga sådana där barnyard/komocka vibbar 😛 Att den innehåller endast spår av oud? Jag bryr mig inte, det är precis sådana mängder oud jag behöver i parfym! Oud, rökelse, ros, saffran, plommon, lite patchouli och fiiiin ambra i basen. OMG!

Btw, själva flaskor är också fina, tunga och nästan ogenomskinliga (mörkrött glas), de påminner lite om XerJoffs kantiga flarror. Nice, pluspoäng!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s