Mest feminina dofter ever

…enligt mig, förstås. Internationella kvinnodagen är den dagen när kvinnor uppmärksammas mest. Kvinnliga parfymer används betydligt oftare. Men vilka dofter egentligen tillhör denna kategori?

Jag har naturligtvis mina egna typer som jag förknippar starkt med kvinnlighet:

 

Dior, J’adore

 

Hermes, 24 Fauborg

 

L’Instant de Guerlain

 

Dior, Diorissimo

 

Chloe, Chloe edp

 

Guerlain, Samsara

 

Dior, Poison

Och en doft till – så underbar, feminin och elegant att jag vågar inte använda den ofta för det skulle kännas som en förolämpning för parfymen 😉 Rosor, patchouli, benzoin, sandelträ, mysk, mäktigt! Dominique Ropion för Frederic Malle – Portrait of a Lady!

nd.10464
Frederic Malle, Portrait of a Lady

Mina typer. Blommor, pudriga noter, hartser, amberackorden, olika träiga inslag, lite frukt, men inte på något tittinuttigt sätt. Det är såhär en random, stark kvinna doftar för mig.

Vad använder jag den dagen? Jag väljer en doft som starkt förknippas med starka kvinnor. Då jag inte har tillgång till DSH Perfumes Mata Hari så väljer jag Calamity J från Juliette Has a Gun – patchouli och amber i väldigt fin form, lite animalisk och myskig. Bekväm!


Har du inte hört om Calamity Jane? Vem var hon?

Läs om henne här!

Du kanske undrar varför Le Monstre (Chanel no.5) finns inte med på listan? Jo, såere: jag känner inte många kvinnor som uppskattar denna. Jag känner dock några män som använder Femman med stor framgång, skulle du bara veta hur gudomligt doftar den på en av mina manliga vänner! Jag är nästan avundsjuk! 😉

Vilken doft väljer du idag? 🙂

Så, tjejer – jag önskar er att er Kvinnodag sträcker sig över hela året!

Kram!

K.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s