Tom Ford – Venetian Bergamot

 

 

Ikväll tänkte jag använda något… tadaaaammm!… fräscht. Något uppiggande.

Bland relativt ointerresanta citrusaktiga blandningar finns det några som sticker ut lite, idag är det dags för just denna. Venetian Bergamot från Tom Fords Private Blend kollektion.

_11040585
Tom Ford, Venetian Bergamot

En av de finaste bergamottdofterna jag har testat, utan den onödiga, syntetiska ”eftersmaken”, med fint accenterat läder och tydligt markerad torrhet av kärnornas träiga toner. Ingen så’n där ”crisp freshness” som jag inte är så förtjust i.

bergamot

Det viktiga är att denna doft är ingen single-not doft. Bergamott är inte så almighty-mäktig här. Mycket utrymme ägnas åt träiga noter, kryddor och lite dammig sötma av torkade blommor. Trots allt är Venetian Bergamot inte någon sensu stricto blommig, citrus- eller träig doft. Det är lite mer lekfullhet i den – bergamott i Venice? 😉 (Ni som var i Venice, ni vet att Venice luktar allt annat än bergamott).

tomford1

Det säkra är att bergamotten här är inte särskilt citrusaktig heller, den förekommer i sin läderartad, träig form. Jag känner peppriga noter, inte-så-pepprig-och-krispig ingefära, några blommor (som ylang-ylang), cederträ och tonka-amber ackord i drydownen.  Vita blommor? Ja, men inte sådär jobbiga, blommiga, kvalmiga. Lite annorlunda. Resten är en aning för bra blandat. 😛 Eller har min näsa inte återhämtat sig ännu? Det är i alla fall ett nöje att testa den.

Bergamot-Benefits-416x275

Lanseringsår: 2015

Näsa: bra fråga. Ford tycker inte om att avslöja parfymörernas namn. :/

 

 

Hållbarhet: mycket bra, ca 7 timmar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s