Dior – Cuir Cannage

Dagens doft måste vara lite mer powerdoft än comfortdoft. Dessutom en powerdoft som jag inte redan känner på molekylnivå, en som jag inte använder för ofta.

Cuir Cannage från Dior fungerar bra som en vinter-vår övergångsdoft. Inte alltför eterisk, men med tydliga blommiga inslag.

 

Källa: myfunnysquirrel.blogspot.se
Källa: myfunnysquirrel.blogspot.se

 

I början möts vi av läder, boozy som någon söt likör (kommer inte ihåg vilken dock). Apelsinblomma kikar förbi och försvinner. Det är tydligt att det är en blommig, lädrig doft för
det finns iris här. Men iris inte så pudrig och kall som i t.ex. Bois d’Iris.

 

Läder

 

Lädret i den kompositionen består av en ordentlig, tung bit och inte någon mjuk handske-mocka. Torra, träiga inslag tonar ner sötman. Irisen blandas här med jasmin och ros till en tyngre, sötare bukett.

 

Ros och jasmin

 

Och det är den buketten som tar över lädret efter några timmar, jag känner lite söt lakrits här också. Klibbig, söt lakritspastill. (Någon konstig sort av tjära, som vissa tydligen känner här. Inte jag :P). Doften slocknar lite efter 6,7 timmar och lägger sig på huden som en mjuk, behaglig scarf i siden. Lite för vit-blommig för min smak, men gillar du blommor och läder så kommer den att passa utmärkt. För högt kvalité är det utan tvekan (det är ju Demachy!).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s