Ha en väldoftande påskledighet! Liljor, påskliljor och fluffiga kycklingar.

Många av oss är lediga de kommande dagarna. Jag funderade lite över vilka dofter skulle kunna passa under påsken. Förutom mina ”vanliga” vår-tips dvs.

Jag fick tydligen ett hjärnsläpp då jag inte kan komma på några som är på något sätt kopplade till påsken förutom de som innehåller… påskliljor och andra sorters liljor i doftnoterna. Känner mig inte särskilt stolt över det, hahah! 😉

But let’s see:

Donna Karan Gold. Fräscha liljor och amber. Donna Karans dofter kommer på något sätt från två olika världar, som den vänstra och den högra Twixen 😛 På ena sidan har vi den underbara Black Cashmere och Donna Karan Donna Karan samt Gold, och på andra sidan de själlösa, tråkiga, neverending-story jäkla ”äpplen”. Hur många nu? Sist jag räknade så tappade jag trådet kring den 55-e…  Gold spelar dock i den första ligan.

o.4767
Donna Karan, Gold

Guerlain Aqua Allegoria Lys Soleia. Liljor, citrus, frukter, lite mysk och vanilj – rätt så behaglig vår- och sommardoft.

nd.14177
Guerlain, Aqua Allegoria Lys Soleia

Serge Lutens, Un Lys – relativt enkel doft av myskiga liljor med lite vaniljig underton och svag doft av liljekonvaljer. Funkar utmärkt såhär i mars/april/majväder.

1202754_none_main
Serge Lutens, Un Lys

Baiser Vole av Cartier – en elegant, fräsch doft som jag skulle vilja tycka om, men vita blommor… du vet 😛 Kvinnlig och omtyckt av många. Jag väljer dock Cartiers huvudprodukt istället 😛

nd.12878
Cartier, Baiser Vole

Frederic Malles Lys Mediterranee. Ett bra jobb utfört av Näsan Edouard Flechier. Ett av de optimala vår- och sommarval – liljor, lotusblomma, marina noter (som havssalt), grön, uppiggande, mysk finns här också. Påminner lite om Lutens’ Un Lys men är lite mer… levande? 😉

nd.4640
Frederic Malle, Lys Mediterranee

Van Cleef & Arpels Lys Carmin. Blommig, vitblommig. Och pudrigt blommig. Bra att det finns lite peppriga och heta kanelpustar för den är rätt så söt också. Utan tvekan feminin.

nd.6464
Van Cleef & Arpels, Lys Carmin

Om Lys Carmin är feminin så måste jag nämna en tjejig doft också. Tjejig och lekfull, som så många andra dofter på kedjebutikernas hyllor – Gucci Bamboo. Alltså… säg det högt – Gucci Bamboo. 😀 Det låter lite oseriöst och doften är också lite oseriös. Det behöver inte vara någon större nackdel direkt, men… Lätt, enkel doft med vita liljor och uppfriskande bergamot samt ljust sandelträ. Helt ok för en gymnasieelev, alldeles för medioker för en mogen kvinna.

nd.30815
Gucci, Bamboo

Det var mina lilje-tips. Har du några dofter som innehåller just liljor? Vilka då?

Och vad tycker du om vita blommor i parfymer över huvud taget?

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s