En liten parfymhaul, del 2 -Tauerville – Amber Flash

Den andra doften från dagens leverans kommer från Tauerville, ett alternativt märke av den schweiziska parfymören Andy Tauer (han skapade bl.a. sådana bestsellers som L’Air du Desert Marocain och Incense Rose). Den här gången var det dags för en nyhet – Amber Flash. En enkel, medicinsk amberackord, med benzoin och lädriga noter av labdanum samt runda, varmare pustar av sandelträ. Den är ganska träig i sig. Som en fräsch träbit av gran doppat i någon  sorts honungsbourbon. Obs! Jag har ingen aning om det finns något som honungsbourbon med det doftar så iaf :P.

Amber flash i fortfarande påskig entourage 😉

Tauerville, Amber Flash
Tauerville, Amber Flash

 

Tauerville, Amber Flash
Tauerville, Amber Flash

Amber flash är ganska lik Tom Fords Amber Absolute i sin enkelhet. Amber Absolute är nog lite djupare. Inte konstigt att jag gillar den :P.

Jag har haft Incense Flash och Rose Flash från samma serie också, men efter några tillfällen har de faktiskt blivit alldeles för linjära och småtråkiga för min näsa. Plus att jag har redan ganska många ;P parfymer med tydliga och liknande noter av rökelse och ros. De är (allihopa från Tauerville) som skapade för layering, alltså som bas till andra dofter eller som en del av blandning. (Inlägget om layering kommer inom kort, jag har några bra tips in my mind 😉 ).

 

Tauerville
Tauerville

Tauer lanserar samtidigt en annan doft – Fruitchouli. Den fick jag testa idag. Precis som andra doften i serien är den väldigt enkel – jordig patchouli och supersöta, solmogna frukter. Inte dum, men det är inte min värld. Ganska bra hållbarhet på den (frukterna försvinner dock, patchoulin stannar kvar lääänge).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s