The Merchant of Venice – Arabesque

Vilken mumsig doft!

Imorse gick jag förbi min sample-korg och fiskade upp en nyhet, lite på måfå. Det visade sig att jag lyckades fånga en doft som passar väldigt bra en småkylig, men solig aprilmorgon.

The Merchant of Venice och deras Arabesque från serien Murano Exclusive. Jag fastande vid deras monter på Esxence för de presenterade evenemangets finaste flaskor där. Gjorda av Murano glas, direkt från Venedig. Och denna flaska förför också – prydd med växtornament för tankarna till renässansen och arabesken från Alhambra.

Titta bara vilken skönhet! På bilden nedan ser ni Liberty, en doft från samma serie (jag har tydligen inte fotat Arabesque).

 

o.35579
The Merchant of Venice – Murano Exclusive

Kanel, benzoin, mysk, tonka… Oh, wait! Låter det bekant?! Det gör det faktiskt. Doften för tankarna mot Ambre Narguile från Hermes. Men det finns något mer – det finns nämligen den fuktigt klibbiga tobak från farfars pipa (farfar, varför rökte du aldrig pipa?), solmogna, varma plommon med lite sting i form av ingefära och, som sagt, massor med kanel och benzoin med vaniljig underton av tonkabönor.

Efter ett tag, någonstans mellan hjärtat och basen, i bakgrunden finns det lite pennväss. Very nice, indeed! Kanel, mjuk mysk och tobak håller sig ihop länge och min näs-radar säger att det kommer att pågå några timmar till.

That’s the way, aha, aha

I like it, aha, aha

😛

Ha en fin vecka, du som läser detta! 😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s