Givenchy – Eaudemoiselle Bois de Oud

Idag har jag sagt goodbye till en doft. När jag kom tillbaka hem så fick jag rena rama separationsångest. En djup, sensuell, men väldigt snäll komposition av oud, ros, lite varmare sort av rökelse och vita blommor har lämnat ett hål i min kollektion. Den fick dock inte tillräckligt mycket uppmärksamhet från min sida så den fick byta mamma 🙂 En som uppskattar den ännu mera. Gott!

 

Tillbaka till doften – krämig, delikat oud med blommor – nästan som en träbit (eller två: oud och ceder) inbunden i finaste spets. En spets som har legat i en låda med finaste vanilj från Madagascar på en bädd av apelsinblommor. Vaniljens mjukhet avslutas med underbar amber ackord, med liiite sträv oud sjal på det. Alltså, om du har inte testat oud ännu, eller testat och är rädd för den aning råa ouds brutalitet – det är en bra början.

Denna pärla tillverkas inte längre tyvärr, men får du tag på den: testa!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s