Hermès – Eau de Rhubarbe écarlate

 

 

 

Eau de Rhubarbe Ecarlate… Vad ska jag säga… Skulle Wunderbaum finnas i rabarberdoftande kartong i träform så skulle den dofta som Rhubarbe Ecarlate.

b079056200d9d61391c88d3f2b68848d

Jag har inte så mycket erfarenhet med rabarber i parfymerna (på min egen begäran), men den doftar verkligen syntetiskt. Det är en fräsch och syrlig doft där den en subtila, fruktiga sötman blandas med gröna blad. Krispigt, syntetiskt, med mysk i bakgrunden. En bra doft att spraya på taxfreen när du tar ett morgonflyg. Ett kort morgonflyg, annars sitter du där uppe med en sötsliskig, fruktig tråkdoft på huden. Tycker du om rabarber i parfymer – köp en Comme des Garcons Series 5 Sherbet Rhubarb istället.

Det är ett av de första Christine Nagel’s projekt för märket Hermes. Tittar man på hennes verk för Jo Malone då fattar man vad hennes näsa är ute efter. Eller Mästarnas Mästare Jean Claude Ellena som är märkets viktigaste Näsa vägledde henne åt sitt eget håll? Fast, nej, det är en förolämpning för honom också…

Eau de Rhubarbe Ecarlate är en enkel doft. Naturligtvis anpassad till den kommande årstid, men det är verkligen ingen parfymkonst, det känns att Nagel fick ett förhinder i presentation av sin egen hantverksskicklighet… Men jag tackar henne för Ambre Soie i alla fall.

Och resten? Resten är tystnad…

 

 

 

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s