Sommardoftvecka, dag 3 av 7. Mendittorosa Odori d’Anima – Sogno Reale

God morgon i juni! Åh, vad vi har längtat! Vädret är underbart, man kan nästan räkna timmar till semester, naturen bjuder på fantastiska dofter. Och min samplelåda  bjuder också på fantastiska dofter! 😀

Idag plockade jag upp en sample av doften jag testade lite hastigt på doftmässan i Milano – Sogno Reale av Mendittorosa Odori d’Anima. Och den har legat i lådan sedan dess, så synd, så synd!

För den doften är det optimala valet till de varmare tiderna (om jag skrev det förut om en annan doft så sorry, men i år är jag riktigt tursam med varmväderdofter, kul!).

Sognoreale-2_
Mendittorosa Odori d’Anima, Sogno Reale. Visst är flaskan underbart fin? 🙂

Jag sprejade på mig en dos innan jag gick ut imorse. Sogno Reale öppnar så somrigt och mjukt – citrusaktig grönska (som rabarberblad och bergamot), något kokosliknande, sandelträ och en nypa marina noter, salta stänk – obs! Inte något vulgärt marinackord, nej, nej!

Lite senare känner jag något som försöker ta över den fina, mjuka hjärtat – är det vita blommor (jäkla tuberos!), eller är det den animaliska hyrax-restprodukten? 😉

När den väl lägger sig på huden så får vi uppleva den vaniljiga basen med lite hartser i. Det finns nog lite patchouli här också.

Jag fick prata med doftensskaparna på Esxence. Näsan bakom heter Amelie Bourgeois. Stefania Squelgia, märkets founder, berättade att doften föreställer en av hennes drömmar (Sogno Reale betyder en real (-istisk) dröm på svenska):  ”One night I had the dream and I dreamt the perfume. I dreamed about the smell of sea urchin, animal skin and lemon. The morning after, I started to write down the dream as I usually do. It’s like a memento—don’t forget your dreams. This time, instead of writing, I called my lab in Paris and I asked Amélie Bourgeois to help me realize this dream. That is how SOGNO REALE was born. For me SOGNO REALE lays between skin and the Soul. All you have to do is to choose, to love, to dream…”

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s