Sommardoftvecka, dag 5 av 7. Mugler – Chyprissime

Jaha, en till Mugler. Rättare sagt en till fin Mugler. Glöm alla Angels, Aliens och kvävande Womanity – märket bör definitivt satsa på sin Les Exceptions-linje!

Jag har precis beställt ett till prov på den – mitt gamla tog slut idag och det innebär att jag troligen gillar doften. 😉 Det gör jag – lekfull, sprudlande, lätt, men samtidigt väldigt classy doft. Och denna kombo händer inte ofta.

Vad har vi i den? Först och framst namnet är lite missvisande för skaparna (Olivier Polge och Jean-Christophe Herault) valde ett namn, Chyprissime, som tyder på någon annan sort av doft – en kombination av ekmossa, patchouli, lädriga labdanum med uppfriskande bergamot. Jag stör mig lite på dofter av chypre-familjen som jag upplever ganska mjäkiga, på något sätt alltid opassande.

Och visst, mossa och patchouli finns här, men tillsats av fruktiga (päron) och en aning syrliga noter av någon frukt som jag inte kan definiera, typ lingon, syrliga, röda bär, gör denna till en fin vardagsdoft som verkligen sticker ut i mängden. Och det är fasen inte bergamot ;).

För att beskriva känslan kort: En solig sensommardag och en 30+ kvinna på väg till en date – vacker, glad och förväntansfull!

Obs! Inget blommigt här – så bra. Så bra!

sddefault
Mugler, Les Exceptions

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s