Sill, nubbe och parfym. Midsommardoft.

Det blir min sjunde Midsommar i Sverige. Och jag gillar den traditionen, är kanske inte särskilt förtjust i Midsommarsmaker (fast sillen smakar godare den dagen!), men dofter av Midsommar firad  i Sverige slår allt! Särskilt Midsommar i skärgården.

Peder Severin Kröyers (1851-1909) målning ”Hipp,hipp, hurra!”

Havsbris, våt mark (ja ja! 😉 ), gräs, kaprifol, massor med andra blommor, björklöv, jordgubbar och blomkransar. Underbar symfoni av dofter!

Men jag vore inte mig själv om jag inte tänkte om Midsommarparfym. 😉 Vad ska jag välja?

Jag har bestämt att en av dofterna som passar oavsett väder är Tom Fords Violet Blonde.

Tom Ford, Violet Blonde

Varför just denna? För det är den blommigheten jag gillar – inte tråkiga, vulgära vita blommor i mainstream outfit. Delikat men tydlig och fräsch, grön viol (både blommor och blad) på en bädd av mysk och mocka. Plus intressant tillägg av rosé peppar och vetiver. Visst passar den till midsommarklänning?

Det finns här tydliga inslag av irisrot (toskansk irissmör) som gör den kompositionen lätt och inte sådär tung-blommig. Lite som varm sommarvind. Sensuell och feminin. Ett bra tillskott till min ganska så tung kollektion. 🙂

Glad Midsommar allihopa! 🌿🍷🍽🇸🇪🌿

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s