Yves Saint Laurent – M7 Oud Absolu

En doft som jag känner sedan den kom ut (2002). La Collection som doften hör till är en serie av äldre YSL dofter i modern tappning (2011). Bara lite, liiite omförmulerade. Maskulin, träig, orientalisk och mogen-man-elegant.

Jeeezzz, jag sprejade bara på imorse. Min man har nämligen lämnat den på köksbordet. Och… WOW! Helt plötsligt är det en riktig jäkla WOW! Inte på vintern, inte till varma kläder, men just idag, i juli, till en T-shirt!

En sötare (sådär torrsöt) oud när den är som mest likeable. Oudnördar skulle säga buu, men för mig är den verkligen en av de finaste västerländska doftkompositioner med oud (om det är en riktig oud eller någon ersatz vet jag inte, tänker inte ens researcha om det, men jag gillar den som den är).

Yves Saint Laurent, M7 Oud Absolu

Den öppnar sig en aning skarpt med bitter orange peel eller mandarin, lite boozy med träiga noter. Den nivån försvinner dock snabbt för att göra plats för de riktiga spelarna: patchouli, myrra och oud med en nypa lädernoter (labdanum). Och så håller den sig så i ganska många timmar. (Jag skriver inte hur många för jag svettas ganska mycket när det är så varmt så det är ingen utgångspunkt just nu :P).

Fin och mjuk myrra blandar sig så bra med kvalitativ patch och ouden är inte alls barnyard’ig eller animalisk. På sommarvärmd hud doften är så… hittar inget passande svenskt ord… Flawless!

För män, kanske, jag har dock inget emot att bära den själv. Är du ingen blommig-fruktig girlie så testa den du också, oavsett kön!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s