Dagens haul – Chanel

Jag saknar ord!Jag saknar ord hur generösa och service-minded människor på en butik kan vara! Igen! 😃
Nu är jag hemma efter några dagar på havet, hämtade nyss några paket som väntade på mig och gråter nästan av lycka (hej, nörd!).

Jag har beställt ytterligare en Coromandel flaska (Coromandel är min favorit älsklingsdoft av huset Chanel). Köper jag Guerlain, Chanel eller andra high-end märken (det är ju inte bara nisch som gäller 😉 ) så köper jag alltid hos Place Vendôme Haute Parfumerie i Belgien.

De har inte någon webshop, endast fysisk butik i Wevelgem; men man kan helt enkelt mejla Steven eller David (kontaktuppgifter finns på deras hemsida), beställa det man önskar sig, betala t.ex. med PayPal och få hem ett paket med det man beställt. Man alltid får en massa (alltså, jag skojar inte!), massa samples, små gadgets och annat som gör parfymshoppande till ett underbart äventyr. Och jag har bildbevis på det:


Shit, vad jag älskar Coromandel!

En liten bild på förra inköp hos Place Vendôme:


Naturligtvis säljer de också makeup och hudvård, men det får ju andra blogga om :P.

Undrar om den nyöppnade Chanel-butiken i Stockholm kan det där om service? Det kändes inte så när en random tjockis (oui, moi) klev in och var ute efter parfym. Ingen fara, ni får snobba själva, jag köper hos grabbarna på Place Vendôme!
OBS! Jag får inte betalt för detta inlägg, inte i någon överhuvudtaget form (jag betalar alltid för flaskor jag beskriver här, samples får alla utan undantag) – jag vill bara dela mig med tips på fantastiska köpställen jag rekommenderar starkt! Kolla själv! 💝

En till sak:

Titta på den gulliga flaskan av Mademoiselle, 1,5ml lycka 😉

Ok, en till 😉 Lovely, just lovely!

12 kommentarer

 1. Hej, jo Iris Ganache är väldigt populär hos Guerlainophiler och har just återlanserats nu under våren. ( på Place Vendôme, tror jag och förmodligen i begränsad upplaga) Kanske håller den redan på att ta slut?

  Gilla

 2. Helt fantastiskt ju!!! Inte dåligt med samples man får! Är det billigare att beställa genom denna butiken? Vet du om det är så att man kan beställa och betala för samples från dom? Jag är bra sugen på någon från L ‘Art et la Matière serien. Testade några senast jag var i London och vad jag kommer ihåg gillade jag Cuir Beluga och Bois d’Arménie bäst, men det är ju ändå några jag inte testade. Vad tycker du om L ‘Art et la Matière serien? Utifrån det jag läser på din blogg verkar vi ha väldigt lika smak vad gäller parfym 😉 Jag hade ett sample på Myrrhe & Delires för ett tag sen, love it, men om jag förstått det rätt är den ute ur sortimentet nu…. Vill hur som helst gärna höra dina tankar kring dessa dyrgripar 🙂

  Gilla

  1. Visst är de superbra på extraservice? 🙂 Det är inte billigare, men inte dyrare än någon annanstans. Plus samples. Plus att man hittar riktiga pärlor där, mejla dem och fråga – jag köpte min Myrrhe&Delires där, de kanske har något kvar? Hela la Matiere är väldigt bra och väldigt Guerlain’ig 🙂 Jag gillar den mest, började dock med Tonka Imperiale… det blev inte bra i längden ;). Sedan är Cuir Beluga, Bois d’Armenie och Iris Ganache utan tvekan bäst! Jag gillar hur Guerlain tolkar läder… på något sött, men moget sätt… Om du pratar med Place Vendome så lägger dem garanterat ett fint paket just med dessa dofter i eventuell beställning. Jag frågade efter minisar av Chanel Les Exclusifs och fick mer än förväntat :).

   Gilla

   1. Ja, om det blir köp så kommer jag absolut att beställa därifrån!!! Halva nöjet är ju att bli överöst med en massa samples 😀 Jag var inne och läste din guide över var man hittar parfymprover. Blev positivt överraskad över de sidor i England som du tipsar om! Scent Samples har ju en del av Guerlains Matiere serie! Dock var Bois d’Armenie tillfälligt slut, men jag väntar och beställer därifrån så jag får känna på vilken av dem som jag kommer slå till på 😉 Iris Ganache däremot… verkar inte finnas längre heller. Hur är den? Den står dock med när jag var inne och läste på Place Vendome så kanske att de har kvar den?? Den är jag ju nyfiken på, men hittills har jag bara hittat den på The perfumed Court och som du skrev i ditt inlägg så är dom ju inte jättetrevliga. Det är väldigt sällan jag beställer därifrån och från Surrender to Chance. Jag tycker frakten är på tok för dyr för några samples. Luckyscent är den sidan jag beställer mest från, men där är man lite begränsad. Jag saknar den exklusiva linjen från Chanel, Guerlain och Dior. Jag är, liksom du, medlem i vissa parfymgrupper på Facebook. Så jag ställer frågan kort och gott 😉 Du säljer inte några samples från La Matiere serien? Värt att fråga 🙂

    Gilla

   2. Iris Ganache är en ganska bitchig doft, jag hade bara ett prov för ett tag sedan. Men det är ingen vanlig, kall iris. Den är mer pudrig, lite mer skarp och väldigt behaglig i drydownen. Hmm, känns som att jag måste börja jaga den igen 😛
    På tal om frakten, jag blir sååå arg när jag hittar någon pärla på en mindre känd sida i USA och det visar sig att frakten ligger på 40 dollar, ggrrrrr! Jag har däremot inte alls mycket kvar av mina La Matiere så tyvärr, men är du med i samma grupper så vet du att det finns gott om folk med massor med skatter i gömmorna där, det är bara att fråga 😉

    Gilla

   3. Hmm, Känns som om Iris Ganache kan vara något för mig med… nyfikenheten har ökat 🙂
    Jag lade ut ett inlägg häromdagen i Parfym splittar och samples, men inga direkta svar… får försöka igen eller beställa från nätet 🙂 Tack för dina snabba svar och dina åsikter! Jag återkommer igen 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s