Parfymnyheter Hösten 2016 – Serge Lutens – Baptême du feu

Nu har den anlänt! Den nyaste Uncle Serge, ett säkert kort bland höstens favvodofter – Baptême du feu.

En mycket väldoftande juice i underbar djup röd färg som vi känner igen från ett annat verk av Serge Lutens – La Fille de Berlin.

Serge Lutens, Bapteme du feu
Serge Lutens, Bapteme du feu

Bilden säger mer än tusen ord – Baptême du feu doftar som riktigt spicy’ga pepparkakor. Doppade i mandarin likör som jag minns från Madeira. En orientalisk blandning av kanel, ingefära, kryddnejlika och träflisor. För att undvika att falla i medioker-parfym fälla så här vi här en lagom dos av castoreum och det animaliska inslaget gör denna komposition till en allt-utom-tråkig-kombo.

Jag använder den nu i högsommarvärmen för att lära mig känna den och trivs väldigt bra i den, även fast jag är säker på att det är en doft som utvecklas och projicerar bäst under de kallare månaderna. Pudrigheten och inslag av osmanthus mjuknar upp doften på ett väldigt behagligt sätt och for tankarna till nytvättade ylletröjor på en kall novemberkväll.

Baptême du feu kommer att vara min nära kompis i höst 🙂

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s