Världens bästa parfym

Äntligen en liten stund i solen med något nice att läsa! Jag skäms för det, men det är min första sommar utan någon bok alls (fast listan växer). Hittills har jag läst ca 4, 5 böcker varje sommar men i år har jag alldeles för mycket att göra – först var det jobb, sedan kom vi igång med renovering, ingen riktig sommar alltså ;). Tack o lov i november blir det Karibien så jag klarar mig nog ;).

Nog om sommaren. Jag fick äntligen sätta mig och läsa lite. Och valet föll på sommarnummret av Daisy Beauty (nr 5 jul/aug). En massa bra tips och nya produkter (me likey!) – även en kort artikel om min favorit hårborste – Mason Pearson. Plus – mest intressant ur min synpunkt – artikel om världens bästa parfym. Finns det en sådan överhuvudtaget? En retorisk fråga. 🙂

Jag har funderat lite och valt en doft utifrån några kategorier som jag tycker är viktiga – kvalité, hållbarhet, hur den utvecklas på huden, om doften är relativt allround, hur länge finns den på marknaden och den sista (jupp!) faktorn – är doften ”bra”? Svaret på denna fråga är alldeles för individuellt för att kunna visa en rättvis bild av doft i den eminenta kategorin ”Världens bästa doft” dock. Tillhör doften nisch eller inte – enligt mig spelar det absolut ingen roll i detta fall.

Vilken doft valde jag då? Och varför?

Shalimarflaska i Guerlainbutiken på Champs Elysees
Shalimarflaska i Guerlainbutiken på Champs Elysees

Guerlain Shalimar. En klassiker bland klassikerna. Jag gillar den orientaliskt balsamiska damen väldigt mycket. Det är ju en äldre dam som man tar med sig endast till de noggrant utvalda tillställningar. Men då respekterar och uppskattar man henne ännu mer!

Världens bästa doft
Världens bästa doft

Vilken doft är ”bäst” enligt andra doftexperter? Läs i den aktuella Daisy Beauty!

Vilken doft är världens bästa enligt dig? Varför? 😘

Shalimar Guerlain på YouTube

 

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s