Veckans doftnot – ros. Dagens doftnot, dag 6 – Sospiro – Wardasina

Dagens ros. Dagens boomscent som jag sparade till helgen – Wardasina.

Sospiro, Wardasina
Sospiro, Wardasina

Har man redan testat Nasomattos Black Afghano, Carners Cuir eller Lattafas Ameer al Oudh så fattar man vilken sorts av doft det är. Söt tobak, jordig patchouli och ros i mängder, det är det som slår käften här. Jag upplever den inte särskilt mångfacetterad – visst är den lite kryddigare i huvudnoterna, men samlar man ihop de förstnämnda i en doft så tar de över hela kompositionen ganska kraftigt. Men det är inget problem egentligen, jag gillar mest just själva hjärtat av den doften – lite på gränsen där den förlorar sin atombombstyrka och lämnar lite plats åt träiga ceder (obs! Inte den fräscha, nyhuggade – det är ganska tung, rökig ceder) och mysk.
Det är något för den inbitna doftfantasten – håller sig kvar på huden tills man duschar bort den och projicerar bastant.

Underbar!

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s