Patchoulivecka dag 4 – Byredo – Oliver Peoples

Ole, dole, doff – dags för Oliver Peoples av Byredo idag. Ja, patchoulivecka i full gång! Just denna, lilla Oliver Peoples fångar min uppmärksamhet – själv har jag bara en dekant av denna och använder en skvätt lite då och då. För den är lite annorlunda. 🙂

14117834_10208660515969072_4105070868027753005_n
Byredo, Oliver Peoples dekant

Precis som med många Byredos dofter får man direkt en känsla att det är en blandning  av… tidigare Byredos dofter. Baudelaire garanterat och…. Oud Immortel? Men det kanske är en fördel för de som är rädda att sticka ut näsan – jag tycker att Oliver Peoples är faktiskt helt OK i detta fall.

Doften är ett resultat av samarbete mellan svenska Byredo och amerikanska Oliver Peoples, ett företag som designar glasögonbågar. Jag gillar de flaskorna mycket mer än de genomskinliga!

Byredo Oliver Peoples
Byredo, Oliver Peoples

(Nu kom jag på en sak – Sorry du som förväntar dig en blogg med parfymnyheter endast 😛 Det blir nog ingen nyhetskanal dethära – Oliver Peoples lanserades 2015).

Hur doftar den då?  Fuktigt, som en vildvuxet strand efter kraftig vårregn. Mycket enbär, mycket patchouli och en aning mineraliskt. Plus några pudriga blommor, bara några. Hela kompositionen passar på något sätt in i Byredos varumärkesuppfattning. Den är lite sötare och ganska… flawless. Med tanke på att det finns enbär i den doften så förväntar man sig lite mer vass G&T-känsla här någonstans (som i Penhaligon’s Juniper Sling typ), men den kommer inte – på den stranden finns det bara många, lite dammiga och torra enbärsbuskar…

kedrodasos
Kedrodasos beach, Kreta

 

Kompositionen kan fälla i smaken särskilt dem som börjar sitt äventyr med nischdofter – Oliver Peoples såsom andra Byredos dofter är likeable och inte särskilt  krävande.

I basnoterna kan man urskilja dofter av en dammig pappersbunt (hohoho! :D), läder, trä – drivved?, fuktiga cigarrer, svett och vissnade örter. Tyvärr känns allt inte särskilt genuint, en svag syntetisk vibe finns här någonstans också. En spray lite då och då, why not? 😁

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s