Patchoulivecka dag 5 – Heeley – Cardinal

Idag något för frankincense lovers. En av de renaste formerna av olibanum i sprayform på marknaden.

Heeley Parfums, Cardinal
Heeley Parfums, Cardinal

Let’s make it clear – patchouli finns här i homeopatiska mängder (men ingen sa ju att patchoulivecka handlar endast om mycket patchouli 😉 ). Det finns en nypa rosé peppar  någonstans i huvudnoterna också. Men hela kompositionen baserar på rökelse – kall, smokey rökelse som gamla katolska eller ortodoxa kyrkor doftar som. Jag känner att i den kyrkan finns det folk i fina, välputsade läderskor, att alla bänkar utstrålar den lite unkna blandningen av just olibanum, damm och tårar. Blandat med naturliga rengöringsmedel som man putsar gamla möbler med…Jag gillar parfym med rökelse väldigt mycket – den enklare formen hittar man också i Unum Lavs (det sägs att påven använder den), Comme des Garcons Avignon, Montale Full Incense eller Jovoy La Liturgie des Heures. Alla lika värda att prova!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s