Zadig&Voltaire – This is him! och This is her!

Hösten tillhör utan tvekan de mest väldoftande årstider – fräscha vårens blommor i all ära, men det är de värmande djupa ackorder av amber, rökelse, olika träsorter, vanilj, ros…. uhmmm, det är det som är essensen av högkvalitativ parfymerikonsten! Omfamnande gourmander som kola, choklad, diverse kryddiga blandningar… hur lovely som helst!

Kastanjer på Piazza del Duomo i Milano
Kastanjer på Piazza del Duomo i Milano

Eller varför inte karameliserade kastanjer? Det vattnas i munnen när jag tänker på till exempel Bond no.9 I❤️NY, den svarta, med mumsiga noter av marron glace. Just I❤️NY kan vänta tills vädret blir verkligen dåligt, den är ganska tung i sig, men det finns ett nysläppt alternativ med kastanjenoter som jag tycker verkligen om!

Zadig&Voltaire, This is him, This is her
Zadig&Voltaire, This is him, This is her

Den första, This is him är galet förförisk med sandelträ och rökelse från topp till tår. Maskulin, men det är faktiskt den jag köpte först. För mig själv naturligtvis. 😜 Den rökiga mjölkigheten bevisar att designerdofter äntligen börjar likna något! Att det finns värld utanför klyschiga, ubertråkiga fruity-florals…

Öppningen är ganska vass med svart pepparmoln, så uppiggande :). Plus för hållbarhet, hela jobbdagen nästan! (På kläderna mycket, mycket längre). Det finns liknelser mellan den och Black av Comme des Garcons – samma typ av rökighet samt ganska enkel komposition som man kan lita på. De överraskar inte, förändrar sig inte särskilt mycket med tiden och det är helt ok enligt mig.

En liten haul:

Zadig&Voltaire, This is him!
Zadig&Voltaire, This is him!
Zadig&Voltaire, This is him!
Zadig&Voltaire, This is him!

Korken, love! :)
Korken, love! 🙂

Bakom ratten: Nathalie Lorson (imponerande portfolio med bl.a. Armani Privé Cuir Noir, Bentley Intense, YSL Black Opium eller några Le Labos) och Aurelien Guichard (Robert Piguet, Bond no.9 eller Kenzo).

Några dagar efter jag köpte ”den svarta” har prover av ”den vita” tagit slut. Konstigt nog, för jag inte var sådär värst imponerad över den. Vad gör jag då? Springer till NK och tar en till, This is her! Because This is her! is for me! Sexig, även lite kinky doft (jasmin Sambac!), en doftbild av natten på stan när man var 20-ish. Jag tror faktiskt att den väcker vissa minnen hos mig 😂.

En mjuk bas av sandelträ, en hel påse med varma kastanjer och en burk kondenserad mjölk. Nej, inga luftigheter här! (Tack o lov!). Det kanske låter lite cloggy, men träiga undertoner med en nypa rosé peppar gör den till en sexig, men ändå mysig doft. Och efter den nämnda natten på stan landar vi på en mjuk bädd av vanilj…

Och för att gulliga keruber är inte min grej så härmed presenterar jag min version av änglavarelse: Zadig&Voltaire&Sokrates. Beat it! 😘

Zadig&Voltaire, This is her!, This is him! Och min kära Sokrates.
Zadig&Voltaire, This is her!, This is him! Och min kära Sokrates.
Zadig&Voltaire, This is her!
Zadig&Voltaire, This is her!

This is her! skapades av parfymörer Sidonie Lancesseur (bl.a. ikoniska 1270 av Frapin och väldigt många By Killians) och Michel Almairac (bl.a. Gucci, Burberry, Bottega Veneta, Bond no.9). Hållbarhet är tyvärr inte lika lång som i This is him! men doften är verkligen att rekommendera, särskilt till de som svävar mellan mainstream och nischdofter. Här hittar ni igen er, jag lovar! 😉

Ett till plus för stilrena flaskor!

 Uppifrån. Visst passar de bra med varandra? :)
Uppifrån. Visst passar de bra med varandra? 🙂

Och reklamklippet, så mycket bättre än nya Kenzo 😜

https://youtu.be/PhK2es-ZkNI

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s