Enough already – tack Luca Turin!

Här kommer ett inlägg från en blogg som jag fullkomligt älskar! Luca Turin, min guru i parfymvärlden delar sina åsikter på ett underbart sätt – vasst, up-in-your-face, och alltid så nära verklighet som det bara kan vara :). Hans (och hans frus) bok: ”Perfumes. The A-Z guide” är ett bra exempel på det – han sågar så många av mina favoriter, lite retande, men samtidigt ganska underhållande och jag nästan känner tacksamhet över ett till perspektiv på själva doften ;).

Idag är det dags för en spark i baken för alla som påstår att nischdofter kostar så mycket för de framställs nästan uteslutande av superdyra ingredienser. Så är inte fallet naturligtvis 🙂

Läs den här bara:

perfumesilove

tumblr_lf6p9fzCUw1qdktfdo1_500.jpgI was in el expensivo Zurich recently and a journalist asked me what I thought was a reasonable price for a perfume. Mindful of the old days, when I could buy two years’ supply of Brut (complete with nitro musks) for what would today be $30, and mentally adjusting for inflation, I replied that the price of a dinner for two with a decent bottle of wine in a decent restaurant was about the upper limit for me, so let’s say $120 or so for 100 ml of EdP or a half ounce of proper extrait. To my mind everything way above that, e.g. Lutens’ Section d’Or and a swelling host of others, are simply sad jokes perpetrated on sad sacks. And if anybody tells you that the exquisite raw materials upped the price, just laugh. Niche perfumery stands a good chance of disappearing up its own rear end if it…

Visa originalinlägg 65 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s