Höstparfym deluxe – Tom Ford – Amber Absolute

Idag är en så’n dag. En dag perfekt för riktiga, förstklassiga amberdofter. Hypnotiserande och skapade för att dofta lyxigt helt utan onödiga fyrverkerier.

Det finns några fantastiska amberdofter i min lilla (host host) kollektion och Amber Absolute är definitivt en av de bästa.

Tom Ford, Amber Absolute
Tom Ford, Amber Absolute

Den är ganska enkel och linjär, men den resan doften bjuder på är alldeles underbar och oförglömlig.

När vädergudarna börjar leverera starka, kalla vindar och regn då är det dags för mig att ta fram den älskade tunga artilleriet – parfym med amberackorder, ambra, läder, rökelse eller min favorit – myrra.

Ambre Absolute innehåller sådana orientaliska mumsigheter som vaniljga amberackorder, olibanum, lädrig labdanum och allt detta sprider sig som en rökig slöja av balsamisk rökelse av kunglig kvalité. Labdanum och vanilj gör Ambre Absolute till en väldigt sensuell, djup doft. Den känns nästan kladdig i sin konsistens. Hartserna öppnar ytterligare dimensioner där några andra amberdofter finns också – Ambre Sultan av Serge Lutens, Tom Fords Sahara Noir eller Bond no. 9 med sin New York Amber. Inga blommor så långt ögat och näsan når!

Jag förstår om en näsa van med fruity florals viker sig av förvirring under det första mötet med Amber Absolute, den kräver sin tid. Men denna skapelse får tankarna mot antika amforer fulla med diverse hartser och kådor och för mig är det en utomjordisk upplevelse.

Både longevity och doftspåret är enormt (superbra!), många timmar efter applicering träder nysågat trä fram. Men först… ride of the Valkyries ;). Har du en överkänslig kollega på jobbet så spara Ambre Absolute till kvällarna ;).
Tung, men så otrolig behaglig på en höstkväll!

Stay warm and cosy! 💝

Tom Ford, Amber Absolute
Tom Ford, Amber Absolute

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s