Tauer Perfumes – Au Coeur du Désert (och L`Air du Desert Marocain)

Säsong för orientaliska parfymer är i full fart, jag känner mig så jäkla orientaliskt inspirerad när det är skitväder ute :P.

 Dekant av Au Coeur du Desert,  Tauer Perfumes
Dekant av Au Coeur du Desert, Tauer Perfumes

Och idag fick jag en liten dekant på en doft som jag har väntat med spänning på. En balsamisk, ambrig, torr woody-oriental. Au Coeur du Désert av Tauer Perfumes nämligen. Jag är så himla tacksam att den är som den är för de senaste enkla kompositioner i serien Tauerville är jag ganska besviken på. (Ingen större fan av layering här inte så hela serien var faktiskt lite tråkig för mig). Men efter sin största bästsäljare – L’Air du Desert Marocain, (sk. LAdDM) Andy Tauer återkommer med stil! (Han är skitduktig i rökiga, lädriga och balsamiska dofter! (Le Maroc pour elle, Lonesome Rider, Lonestar Memories, Incense Rose för att nämna dem som jag gillar mest ❤️).

ACdD (snälla, tvinga mig inte att skriva dessa namn så ofta :P) är en starkare version av LAdDM, extrait du parfum ska ju vara mer koncentrerad. Detta innebär inte att den doftar starkare, extrakten doftar…djupare, tydligare och även lite animaliskt och vilt :).

L'Air du Desert  Marocain,  Tauer Perfumes
L’Air du Desert Marocain, Tauer Perfumes

Båda är underbart rökiga, balsamiska och på något sätt väldigt sensuella. Detta är en symbol av nischparfymeri och en symbol av amberdofter i nischparfymeri. Det finns både kryddor (korianderfrön och kumin) och lädriga, jordiga noter av patchouli här. För att inte tynga ner doften till botten av helvetet finns det cederträ och lite dammig vetiver här. ACdD öppnar lite citrusaktigt också (vilket LAdDM inte gör).

Au Coeur du Désert, Tauer Perfumes
Au Coeur du Désert, Tauer Perfumes

Kompositionen är utan tvekan superlik i båda, Coeur har dock någon sorts djup som gör den lite mer intressant i jämförelsen. Jag upplever inte att de ändrar sig mycket under tiden. Doftpyramiden är alltså ganska… platt här ;). Super projektion, sillaget/doftspåret hann jag inte testa än. Men ACdD:n känns i luften när jag kommer tillbaka till mitt rum på jobbet ;).

Au Coeur du Désert har en toppen hållbarhet, jag älskar det! Ca 24 timmar och en dusch senare känner jag den på min annars doftslukande hud utan problem. En begränsad longevity av LAdDM gör att jag kommer nog att satsa på en full bottle av Öknens Hjärta också!

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s