Tema: vinterdofter. Wazamba Parfum d’Empire

Gårdagens besök på Ica Maxi har inspirerat mig till dagens doft. Alla julgranar utanför doftade så förföriskt och underbart så jag kunde inte motstå och plockade upp Parfums d’Empire Wazamba idag. För Wazamba doftar gran och med tanke på att jag är en lazy sod som inte orkar dammsuga barr efter riktiga granar hemma, men älskar den skogiga doften så är jag i stort behov av ersättningar…

Den är mycket mer ”vuxen” än t.ex. La fille en aiguilles av Serge Lutens (också någon sorts symbol av dofter med gran som huvudtema). Aiguilles har jag förstört för mig själv då jag använt den en gång på sommaren – satt på bussen till jobbet och kvävdes. Den doftade bebiskräk, när bebisar börjar äta Danonino… Danoninobäbiskräk. Söt, surt och kväljande. Jag kunde aldrig hitta tillbaka till den parfymen igen…

Men tillbaka till Wazamba. Wazamba är balsamisk (myrrha, rökelse, opoponax), träig, fräsch med inslag av olibanum och cypress. Den doftar skog – djup, men samtidigt luftig. Lite grönt. Lite äpple och lite plommon. Sandelträ. Jag behöver inte mer! ❤

Parfum d'Empire, Wazamba
Parfum d’Empire, Wazamba

 

Och den nästan räcker som en Ersatz för julgran. Men nästa år… Nästa år kommer jag att dammsuga barr!

Förhoppningsvis.

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s