PARFYMSKOLA, DEL 6: Koncentrationer. Edp, edt, edc, OMG! ;)

En artikel för LuxMagazine.

En sak som är så uppenbar för vissa kan vara en stor överraskning för många andra. För dem som befinner sig i början av sitt stora parfymäventyr är det inte alltid lätt att inse och förklara skillnaden mellan alla dem Intensiv-versioner av olika dofter, Eau Fraiche, edp, edt, Absolu, Legere… Storsäljaren La Vie Est Belle och DKNY säljs i så många varianter så man blir snurrig i huvudet av det.

Många skriver till mig om dofter som ni har upplevt som fantastiska på någon annan, men upplever inte samma känsla på sig själva. Skillnaden ligger inte bara i hudkemin (dofter interagerar med vår hud på olika sätt), den kan bero på doftens koncentration.
Läs gärna min artikel om detta i LuxMagazine här.

4 kommentarer

  1. DOCK skulle jag hemskt gärna läsa mer om detta med att olika hud skulle ha olika kemi och därför interagera olika med dofter? Vissa säger att det är hittepå, men faktum kvarstår ju att saker luktar olika på olika personer. Kommer antingen gå behöva gå all Researchgruppen på detta pga vill veta A L L T, mvh keminörden

    Gilla

  2. Djupt och illa berörd över att du inte satte ut triggervarning innan du nämnde DKNY!!! Måste nu gå och andas i påse full med CdG-parfym för att lugna nerverna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s