Månadens doft – Januari 2017: Xerjoff JTC – More than words

Jag har gått igenom många dofter i januari, väldigt olika dofter – allt från gröna med citrusinslag till tuffaste ouddofter. För det var en emotionell berg- och dalbana den där januari.

 

More than words…

Och så kom det tid för en av mina maffigaste powerdofter – More than words av JTC. En parfym som övertar atmosfären direkt. Ett, två spray och så känns det inget annat än denna komposition i 20 meters radie. Atombombeffekt i sillaget, projektion och hållbarhet (trots duschar sitter den på huden i tre dagar!). Jag sprejade den (en spray!) på min ullkappa i november 2015 – jag kan fortfarande känna den i januari 2017. Såatte… Nothing for the faint-hearted. Men vågar du så tar den dig till olfaktorisk himmel!

JTC är en parfymlinje av parfymhuset Xerjoff och det är en förkortning för Join the Club. Skaparnas tanke var att det ska finnas ett antal dofter som förknippas med olika lyxklubbar – t.ex. Ivory Route står för upptäckter och äventyrliga resor, Kind of Blue är skapat kring jazztema, 40 knots naturligtvis står för yachtklubbar och More than words är för författare och poeter. Det finns tio olika dofter i serien och alla är verkligen fängslande. Jag föll för More than words.

 

 

Xerjoff JTC, More than words

Vad gömmer sig i flaskan?

More Than Words är en intensiv komposition bestående av oud, ambra, fruktig sötma (som torkade persikor och plommon och lite hallonsirap och rosmarmelad på det),  läderaktig labdanum (jag känner något mer animaliskt i den också, men kan inte riktigt placera det någonstans 😉 ) och orientalisk rökelse på en stabil träig bas. Tunga grejer som projicerar starkt under hela doftens livslängd. Den lugnar ner sig lite mot sitt slut och blir mer blommig och len. Om du är lite rädd för oud så jag kan bara säga att den som finns här är inte alls jobbig – lite som Acqua di Parmas Oud, stark, tydlig, men behaglig.

 

 

Xerjoff JTC, More than words

Ja, det var min januaridoft och jag är ganska övertygad om att det blir en vinterdoft i några år till – jag känner absolut inget behov av att använda denna under vår eller sommar, så frågar du om vinterdoft? More Than Words är det till 120%.

Jag undrar vad ni använder såhär års? Doftar det tungt eller uttrycker ni längtan efter soliga dagar med något lätt, grönt och citrusaktigt? 😉 Berätta! 

 

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s