Vilken härlig överraskning! Yves Rocher – Accord Chic Secrets d’Essences

Yves Rocher har för mig alltid varit ett märke där grannens fru köpte sina duschkrämer hos. Typ så. Och det är ju inget fel att köpa sina duschkrämer där öht, det jag menar är att det är något sorts vardagligt märke för människor som gillar att få en massa pappersutskick i brevlådan ett antal gånger i månaden där det står något i stil ”Vi räddar regnskogen!”. Mäh!

Yves Rocher - Accord Chic Secrets d'Essences
Yves Rocher – Accord Chic Secrets d’Essences

I doftväg hittar man inte särskilt mycket spännande i deras kataloger om man vill gå ifrån fruity florals, med betoning på fruity. Det händer dock lite då och då i Yves Rocher’s dofthistoria att man tappar hakan. Minns ni Neonatura Cocoon? Denna underbara patchouli-mörk kakao skapelse bör definitivt komma tillbaka! Det var ju en av de bästa, ultimata mysdofter när den kom ut år 2004. Det var tider det! 😀 Jag vill ha den tillbaka nuu!

Yves Rocher - Accord Chic Secrets d'Essences
Yves Rocher – Accord Chic Secrets d’Essences

Förra året missade jag inte en, men tre nya dofter från Yves Rocher – Cuir Vetiver  (en träig, lädrig vetiverdoft med mjuk tonkaböna) och två dofter från Secrets d’Essences-serien. Rose Oud – gissa vilka ingredienser spelar två största huvudroller här? 😉 Och Accord Chic, som jag har sett här och där i ögonvrån, men ja, ”ytterligare en grannfru-doft”… Så tänkte jag, jag erkänner! Jag har fått ett arbetsprov på den, testat ett par dagar och nu är det dags att säga det högt – YVES ROCHER HAR LYCKATS IGEN! 😃

Yves Rocher - Accord Chic Secrets d'Essences
Yves Rocher – Accord Chic Secrets d’Essences

Accord Chic är skapad av Olivier Cresp (Midnight Poison, Dune, L’Eau par Kenzo, D&G Light Blue, Muglers Angel, Black Opium och mycket mer gott) och Marie Salamagne (Samarbete i Black Opium, Maison Martin Margielas By the Fireplace och nästan hela linje Atelier des Ors mm.). Det kunde inte gå fel!

Accord Chic - Produit sur Fond Nature

Båda Näsor älskar kådor, hartser och rökelse, båda generöst använder sig av patchouli, jag är såld! I Accord Chic finns det många härliga och oväntade (för att vara YR) ingredienser såsom elemi och olibanum. Men det som gör att den sticker ut är att den har så olika ansikten och så olika nivåer! I öppningen känner jag mycket rosé- och även grön peppar, det är ganska skarpt träigt ackord här. Men det gör plats åt det balsamiska hjärtat av doften ganska snabbt – här börjar den blommiga sidan framhävas. Superparet iris och benzoin används relativt ofta i parfymeri, men här är den lite tyngre på något vis, lite sötare. Det är alltså ingen kall iriston vi har här. Superfeminint, om man hoppar på dem tankebanor…

Trots sin balsamiska karaktär tror jag att doften passar för daglig användning för den projicerar inte som kärnkraftverket i Fukushima. Jag skulle dock vilja ha lite längre hållbarhet på huden också.

Yves Rocher - Accord Chic Secrets d'Essences
Yves Rocher – Accord Chic Secrets d’Essences

Dags att ändra min uppfattning om dofter från Yves Rocher – man kan verkligen hitta något speciellt bland alla dessa CocochokoFramboiseVanilla-blandningar! Kul! (Nu är ja även nyfiken på de äldre dofter i Secrets d’Essences-serien: Iris Noir och Voile d’Ambre, måste gräva fram dem genast!)

 

Update juni 2019: Om ni gillar Accord Chic – köp en backup, doften försvinner från marknaden nu!

6 kommentarer

 1. Har varit lite nyfiken på Accord Chic ett tag, måste kanske prova. Voile d’Ambre är en jättefin, varm, ganska tung doft. Iris Noir kan vara bland det vidrigaste jag provat i parfymväg 😀

  Gilla

   1. Gillar Iris annars, men denna var som en kombination av antiseptisk vätska + sjukhus + syntetisk kall iris.
    Men det kan nog vara min näsa som tolkar doften på ett traumatiskt sätt 😉

    Gilla

 2. ”pappersutskick i brevlådan ett antal gånger i månaden där det står något i stil ”Vi räddar regnskogen!” 😂😂😂😂😂Klockren beskrivning!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s