Veckans ord: Parfymstickor, blotters, scent strips, smelling strips, pendants, you name it!

Idag tänkte jag nörda lite. För hur vanligt är det att man samlar på dessa små pappersbitar? Jo, är man parfymnörd så är man. Och jo, jag gör det.

Det gäller dock inte gamla Kicks/Åhlèns blotters – jag behåller gärna dem som ser roligare ut eller dem som doftar spännande. Jag känner folk som förvarar sina blotters i stringpåsar till exempel. Så långt orkar inte jag gå. 😉


Visst händer det att jag testar något på någon parfymavdelning och sedan tar stickan med mig i väskan, det har då lite Wunderbaumfunktion. För vem gillar inte när det doftar gott i handväskan? Slutar det dofta så slänger jag dem.Men jag slänger långt ifrån alla. Det finns dock ingen seriös filosofi bakom mitt blottersamlande så förvänta er inte något sådant här, haha! Jag tänkte bara visa några bilder på fina genomtänkta smelling strips. That’s it!


Fin design, färg, form, tjocklek, olika märken (allt från mainstream till nisch), extra funktioner är det som räknas. Ett superstort plus för hur länge håller dem doften och hur fort suger in vätskan.


Märkte ni att parfymerna rinner av stickorna från många kedjeparfymerier? Det får ju inte hända. Oftast lyckas vi inte med någon särskilt fluffigt moln från sprayern och får istället en arg parfymstråle med substrålar åt tusen olika håll (jösses! 😂), det kan en bra blotter hantera. Tjockare papper utan glansig färg iz ya friend. Jag märker också att dofter utvecklas inte bra på tunnare papper, medan på tjockare, mjukare papper får vi lite djupare effekt. Jag vet inte varför, jag kanske inbillar mig? Vad säger ni?


Naturligtvis är det alltid bäst att testa parfymer på huden, men nu pratar vi om den första eliminationsfasen, jag tror att alla är medvetna att papper ger inte samma effekt… Det finns dock alternativ till papper. Nez á Nez använder små fluffiga fjäder, by Terry stenliknande korkar, eller en trend som är redan väletablerad – textilband. Italienska Il Profumo bjuder på supersöta små rosor som man kan bära som ringar. Parfym håller ju så fint på textilier! 👍


Det finns också andra produkter tillverkade med doften ifråga blandat in i själva gummimassan – armband eller nyckelringar. Ganska fiffigt om du frågar mig.


En speciell plats i mitt parfymhjärta hör dock till alla keramiska s.k. pendants eller doftstickor. Gjutna av finaste, renaste vit lera suger upp doften för evigheter och sprider den jämnt. Toppenalternativ till myskkuber eller olika väldoftande påsar i garderoben. Hur fint som helst! 😉

Myskkuberna och en liten garderobpåseHa det gott!

Mvh,

Crazy Perfume Lady 😛

 

2 kommentarer

  1. Men gud va mkt fint. Den lite bulliga pappersblomman är bedårande.

    Var får man tag på Jo Malone? Har inte hittat sen här i Sthlm.

    Gilla

    1. Tack för att du tycker det! Kände mig lite…annorlunda med att blotta mitt konstiga intresse i att samla på pappersbitar 😂 Jo Malone hittar jag i deras flagship stores eller andra stora varuhus i världen. Tyvärr ingen Jo Malone i Sverige än…

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s