Och om ni går vilse i Milano så kan ni hitta sådana här ställen… Parfymreseguiden – Milano.

Jag vet, jag bör sluta med de där inläggen om Milano. Milano hit och Milano dit. I know, I know. Men jag har en ursäkt! Jag har två val just nu – jag kan skriva inlägg här eller jobba med ett skittråkigt projekt som innebär mycket papper, dokumentation, framtida pappersåterviningsmaterial, you name it. Och ni vet hur det funkar – är det deadline snart så vill inte hjärnan vara med på samma spår alls! Och jag tänkte just precis nu att jag behöver, BEHÖVER, fota lite och göra iordning min fotomapp i mobilen som innehåller sisådär 6 000 bilder. Visst är det dags att rensa? 😉

img_0554

Men nej, det var inte alls det jag ville skriva om nu – jag ville nämligen skriva om en butik till som ni måste besöka när ni hamnar i Milano, centrala Lombardiet, Italien, Europa. L’Erbolario butiken. En gammaldags butik i apoteksstil där du kan hitta allt från ansiktskrämer, bodylotions, kroppsoljor, teer, badoljor och badskum, handkrämer, doftpåsar till garderoben och mycket, mycket mer. Och parfym naturligtvis!

L’Erbolario, Milano


På tal om parfym (vilken coincidence! Hahahah!). Här hittar du en massa naturliga dofter i olika former (deos, parfymerade lotions, krämer, diffusers, solid perfumes och klassiska eau de parfums). Dofterna är enkla och består av hållbart producerade lokala ingredienser. Inga produkter har någonsin testats på djur. Jag gillar konceptet! Som L’Erbolario beskriver: ”L’Erbolario continues to be a world where roses still smell like roses” och det är verkligen så med deras dofter – Iris doftar som iris, Papavero doftar som vallmo, Caprifoglio doftar som kaprifol. Det finns dofter av murgröna, enbär, sandelträ, myrra, absinth, hibiscus, ros, magnolia, viol, vitt te, goji eller arganolja med mera. Varför köpte jag inte arganoljaparfymen?! 😦


Jag har dock köpt deras Meharees och Dolcelisir (som doftar exakt som Hermes Ambre Narguile!) för länge sedan och nu köpte jag en stor flaska av Iris (puder, puder, puder!) och Ambraliquida med djup, fin amber. Båda med fin staying power. Och så köpte jag Meharees i deoform – vem vill inte dofta kanel och dadlar under armarna liksom? 😀

Det finns 9 flaggskeppsbutiker i Milano, men många fler återförsäljare så du hittar något garanterat!

img_0551
Man kan verkligen vandra i timmar här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s