Stockholm Beauty Week ur doftnördens perspektiv

Stockholm Beauty Week. Tre dagar av skönhet och hälsa för bransch, press, bloggare, influencers och konsumenter. Dessa tre dagar är över och jag skulle vilja summera lite vad som verkade mest intressant för mig och mina doftnördsfellows. What’s in it for me? Förutom tiotals hudvårdsmärken som närvarade i SBW fanns det två som har parfym som komplement till sitt hudvårdssortiment.

Det franska märkets Le Chateau du Bois svensk distributör (M. Åsmundhavn från Organic Beauty) presenterade dofter baserade på lokalt odlad lavendel. Väldigt enkla, varma dofter för den som gillar den örtiga sötman i parfym. Eau de lavande fine utvecklas på huden till den visar sitt mjukare amberansikte. Lavender for men är lite piggare och mer komplex med bergamott, olika örter, eukalyptus och vetiver. Ja, lavendel galore allihopa!

img_1053
IXXI
Franska IXXI baserar sin hudvård på ingredienser från närliggande pinjetallskogar.
Min näsa var förberedd för ett möte med friska kådor (även förpackningar tyder på detta), men det visade sig vara en trevlig och bekväm kurs mot den breda marknaden av medelmåttiga dofter. Or des Sables med citrus, tiare, kokos och vanilj påminner om många andra sommardofter. Tonelle Gourmande är en grön, lite blommig doft av fikon, vinbär och mysk och Balade Acidulée är fräsch med sina citrusnoter, ros, jasmin och lite träig och myskig underton. Sympatiska dofter utan wowfaktor.

Det fanns ett parfymmärke från Italien – Lú by Ludovica Di Loreto. Jag har pratat med Ludovica som berättade att hon är modedesigner i bakgrunden, men hade alltid sett dofter som en viktig accessoar till sina verk och hennes dofter ska avspegla Rom, livet i den italienska huvudstaden och resten av Italien. Och det verkligen känns – inte bara på grund av själva flaskan (jag gillar skarpt korken av marmor!), men ingredienserna: sprudlande blomfruktiga Lu Donna, eller jasmin, gardenia, ylang ylang i Minerva, bergamott, enbär, svartpeppar och vetiver i Jupiter eller amber, läder, saffran och patchouli i Mercurio.

Jag ser fram emot Stockholm Beauty Week 2018 och hoppas det kommer ännu fler dofter att fördjupa sig i!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s