Sample week – Tema: Andra chans-dofter, Dag 3 – Chai – Baruti


Första lediga och samtidigt barnfria söndagen på flera år. Vad gör man då? Sover som en stock till 10, äter frukost 11.30 och känner sig lite vilse i det hela.

Men idag är det dags för sample nr 3. Chai av Baruti. Blint utvalt. Because jag kan idag. 😛 Första punch når min näsa med Bamsekraft – tyvärr lite för syntetiskt, som den där kryddsirapen man har till chailatte på kedjecaféer. Det spelar ingen roll att det blir en jul- och vinterfeeling på det just nu – en varm sommardag, men den överflödiga kryddsoppan känns inte smaskens på nå’t sätt – du vet liksom att det är artificiella aromämnen som ansvarar för det.

Chai - Baruti, sample
Chai – Baruti, sample

Ett par minuter senare poppar någon grönska upp, lite förvirrad som om den hade kört fel med vilseledande gps. När den märker väl att det inte är rätt spår så försvinner den lika plötsligt som den kom.

Och vi sitter fortfarande i chailattesirapen. Kanel, ingefära, vanilj, kardemumma, söt kakao, lite peppar, te… Det blir inte mer än så, en gourmand galore, mina damer och herrar! Men gillar du gourmander så är det garanterat din cup of… chai.

Så ser en flaska av Chai ut i sin full storlek:

Chai - Baruti
Chai – Baruti

Jag värdesätter Barutis Berlin im Winter ganska mycket högre i detta fall.

Veckans fråga om den dofter får sin andra chans besvaras med: Inte just nu. Kanske på vintern. Kanske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s