Sample week – Tema: Andra chans-dofter, Dag 6 – Oud Assam – Rania J.

Tunga grejjor idag. En av dessa dofter som en icke-nörd har svårt att fatta att man verkligen kan buteljera den och sälja som parfym. Det kan man indeed och doften jag pratar om heter Oud Assam och kommer från parfymören Rania J. (I linjen finns det underbara Ambre Loup och Cuir Andalou också). Jag har även haft en flaska av denna en gång (bytt till mig), men jag kunde ärligt talat inte hitta något rätt tillfälle för den orientaliska, träiga kompositionen.

Oud
Oud

Den är behaglig och fin på lite udda sätt. Den innehåller riktig, proper indisk oud och detta innebär att man får snälla pustar av komocka och krämig blåmögelost i näsan lite då och då. (Sorry du som hamnade här i jakt efter recension av Escadas nya sommardoft 😂). Lite komocka, lite medicinskåpsaktig, bitter doft. (Men du, stavningskollen, sluta stryka under mina hittepåord, jag kommer aldrig sluta använda dem!!! 😜) Jag, som annars aldrig delar dofter i könskategorier, tycker att den är alldeles för maskulin på mig och jag sitter på jobbet i min sommarstruket skjorta (läs: ser ut som om någon har tuggat på den hela natten) och känner mig molto gubbig. Jag har försökt att balansera  situationen med ett fint mörkrött läppstift, men problemet är att jag själv ser inte mina läppar så det hjälper mig inte. Att lägga på en annan doft nu – det går inte. Det skulle kännas som att lägga en filt på något vapen av grov kaliber – det kanske inte syns, men det funkar alldeles utmärkt för ändamålet ändå…

Oud Assam, Rania J., sample
Oud Assam, Rania J., sample

 

Ja, men finns det något mer än oud här? Jag skulle säga att det finns ett citrusaktig ögonblick under de första minuterna, men det spelar ingen större roll för ouden tar över kompositionen som Xerxes vid Thermopyle. Lite vetiver, en varm ton av tonka kan man också känna. Det behövs inte mer i den typen av dofter, jag tror att det är bara någon mäktig blomma som skulle kunna göra lite kaoz här, men varför egentligen?

Här kommer en bild på en hel flaska av denna oudbomben:

Oud Assam, Rania J.
Oud Assam, Rania J.

Veckans fråga om den doften får sin andra chans kan äntligen besvaras med ett JA.

Problemet kvarstår dock – när skulle jag kunna använda den?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s