Månadens doft – Juli 2017: Hermes – Kelly Caleche

Sommar i Sverige. Den finaste veckan på hela året. Den är så intensiv och passerar så fort att jag tappar fokus en aning. Och visst har jag glömt  att jag hade planer att skriva om ”månadens doft” en gång i månaden. Och det gick bra ett tag (titta här!), men sedan kom det finare vädret som i par med mycket jobb gjorde att jag glömde helt om månadens dofter :P. F’låt!

Jag skärper mig nu. Det blev så tydligt att jag har använt dofter jag inte brukar använda så ofta annars. Och det fanns gemensamma drag i nästan alla mina sommardofter, det ser jag nu. Jag har nämligen sprejat på mig en hel del Valentinos Valentina Rosa Assoluto, jag har använt mycket Kelly Caleche och på kvällarna har jag sprejat på mig den skankiga Dhan al Oud Safwa från Rasasi. Mina sommarfester doftsatte jag med 1889 Moulin Rouge Histoires de Parfums. Ser ni något gemensamt här?

Ros. Ros i alla dess former. Jag kan inte förklara detta, men det blev ju så. Och I’m fine with it. Så olika tolkningar av ros allihopa! Jag har spenderat min semester på mitt projekt (ni som följer mig på Instagram vet vilket projekt jag pratar om 😉 så för mig är sommaren förknippat med snickarbyxor, svenska schizofrena sommarväder, målarfärg och svettsgnistor. Kanske därför jag hade så stora cravings på mer feminina inslag i dofterna?

Hermes, Kelly Caleche
Hermes, Kelly Caleche

Men men. En hel del ganska oglamorösa resor gjordes och är det resor, särskilt tågresor så vill jag ha Kelly Caleche i edp-koncentration. En av dofterna jag fick mogna till. Edt:n är lite enklare, med lite starkare mockainslag, men edp:n är ett bra val om du vill känna dig lite mer chic. Btw, unisex om du frågar mig.

Först och främst så är flaskan så vacker att jag blir tårögd. Låset inspireras av den ikoniska Kellyväskan, tungt glas och Caleche – Hermesgemensamma droskan med sina lanternor som avspeglas i sprejdelen tyder på att vi har med en väldigt elegant produkt att göra.

I kontrast till andra Hermesklassiker (som 24 Faubourg eller Kelly) så är båda Kelly Caleche (edt och edp) mindre klassiska och traditionella. Mer anpassade till den bredare publiken (den yngre publiken?).

Själva doften är verkligen classy – lädret som är huvudmotivet här har inga råa accenter som t.ex. russian leather kan ha. Det är mjuka, lyxiga damhandskar vi har här och jag skulle inte säga att det är någon läderdoft. Istället tar rosorna över när den fräscha, citrusaktiga huvudmelodin försvinner. Massor, massor med nyklippta rosor. Du som tycker att rosparfym är tantparfym, kolla Kelly Caleche så förstår du vad jag menar, bara naturliga och inga marmeladrosor här (som i sin tur kan vara fantastiska de också!). 😉 Kelly Caleche är i själva verket en modern doft med retro känsla som gör att den yngre generationen kan öppna sina ögon (och näsor) för dofter med klassiska drag. Det är en blommig doft, utan tvekan. I hjärtat av doften blomstrar det lite mer pudriga, eleganta rosor. Rosor, mimosa, lite tuberos och en hel del iris. Jag är själv lite förvånad att jag gillar den så mycket, men jag vet varför, det är helt enkelt en fantastiskt bra och högkvalitativ komposition. Väldigt lyxig, varm och lätt samtidigt. Det är ungefär den bilden jag får upp i huvudet när Caleche pustarna når upp min näsa…

 

Denna förföriska kompositionen lämpar sig till både stora och små tillfällen. Jag ville dock påpeka att med tanke på hög koncentration så varsamhet med applicering rekommenderas 😉 Pappan till doften är naturligtvis Jean Claude Ellena, bra hållbarhet är garanterat i alla omständigheter.

Just det! Snart kommer vi att få uppleva en nyhet från detta anrika hus, den här gången inspirerad av den klassiska Hermes twilly, en scarf i silke – Twilly d’Hermes, Christine Nagels nya barn med inslag av ingefära, tuberos och sandelträ. Ytterligare en lyckad flakong! (Mer än så vet jag inte än).

o.49280

Finns det några Kelly Caleche fans härute? 😀

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s