Parfymreseguiden – Florens, Santa Maria Novella

Åh, det tog lite tid innan jag kom tillbaka till mina rutiner efter den fantastiska resan till Florens. Jag vet, det är en hel del Florens i mina inlägg just nu, men jag bara måste dela med mig! 😀

En av de finaste parfymerierna ni bara måste besöka när ni är ute och upptäcker Toscana. Santa Maria Novella. En fantastisk butik som märket äger sedan 400 år tillbaka (startades 1612) – hur wow är inte det? Officina Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella ligger väldigt nära Basilica di Santa Maria Novella, nära tågstationen, vid Via della Scala 16.

Ingången är minst sagt imponerande!


Santa Maria Novella
Naturligtvis allt började som någon sorts apotek, det går att köpa olika salvor och pastiller där idag också. Butiken är uppdelad i några olika avdelningar, allt från örtapotek, dofter, kosmetika, hemmadofter (inkl. ljus, rökelser, papier d’Armenie, doftkuddar osv.) och alla rum ser ut som någon sorts museum med massor av konstverk, tavlor, statyer, möbler från 1700-talet och underbara tapeter. Supervackert! Platsen har en gedigen historia som du hittar på deras hemsida. Rökelsepinnar, Earth, Fire, Autumn och Winter – helt magiska dofter!
Lite keramik och pot pourri kärl

Betalar gör man på ett modernt sätt – i en separat lokal där man visar upp ett plastkort laddat med info vad var det vi egentligen ville 😀

Man kan också gå en virtuell promenad i butiken under den länken, kolla gärna!

Själv har jag köpt Carta d’Armenia, en sorts rökelse som består av pappersremsor indränkta i balsamiska essenser, det doftar underbart av benzoin, myrra och torkade blomblad. En kort remsa räcker för hela garderoben känns det som (jag vet dock inte hur länge än…), man kan annars bränna dem som en rökelse och då får man liknande effekt – en väldoftande rök sprider sig omkring och doftsätter omgivningen. Inget särskilt hållbart det där, men ack så trevligt! 😉

Carta d’Armenia, Santa Maria Novella
(Åhh, varför köpte jag inte det här tvålfatet med? Jag vill ha det! 😦 )

Jag vet att det finns hundratals andra parfymerier i Florens, många som säljer kopior av kända dofter i sina egna flaskor (alla dessa numrerade parfymlinjer) så var försiktiga. Flera gedigna parfymerier som Farmacia SS Annunziata, I Profumi di Firenze eller Aqua Flor, det hann jag tyvärr inte med och hoppas att jag kan besöka dem nästa gång. Det finns några butiker av märket Acqua dell Elba lite här och där i stan, men jag hittade inget speciellt där tyvärr, alldeles för medditerraneo för mig, men gillar ni citrusar så kan det verkligen vara något! Erbario Toscano har en linje av trevliga dofter till bra priser, det är värt att sniffa igenom while in Italy.  Kolla gärna exklusiva rumsdofter från Dr. Vranjes, Ortigia och besök Profumeria Inglese som säljer bl.a. Creed, Amouroud, Clive Christian, Lorenzo Villoresi, Penhaligon’s, Floris, Nasomatto och mycket annat gott! Det ska jag göra nästa gång! 🙂

 

4 kommentarer

  1. Åh…😍 Och dit ska jag i slutet av oktober 😊 Eller, till Pisa egentligen, men en dagstur till Florens är inplanerad. Tyvärr är det jobbresa så tiden att utforska det jag vill kanske inte räcker… men, vet du om Uer Mi finns att få tag på i Florens? Eller var det bara på mässan? Jag är så sjukt nyfiken på dessa dofter efter vad du skrivit och hela linjen känns som något för mig! Måste utforska 😆😃

    Gilla

    1. Det finns gott om härliga parfymerier i Florens, jag vet dock inte vilka som har UER MI i utbudet. Jag ställde frågan till distributören och väntar på svar. Återkommer så fort jag vet något! 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s