När doften överraskar – Savannah’s Heart Olibere Parfums

Vi känner varandra sedan Esxence i april. Känner och känner… visst var jag där och drack lite bubbel på lanseringen, men med tanke på att jag var sjuk och min näsa ville inte samarbeta alls så fick min sample av Savannah’s Heart ligga i samplelådan några långa månader.

I augusti plockade jag upp den, den lilla glasbehållaren med tankarna i stil: ”Kaffe, mysk, rabarber, lägg av! Detta kan inte sluta bra!”. Nähä du! Ett liknande pang på näsan med rejäl dos av förvåning händer inte så ofta kan jag lova!

För Savannah’s Heart är otroligt bra komponerad, ingen av ingredienserna sticker ut på något störande sätt. Det är bland annat därför jag brinner så mycket för min nisch – tänk att en skicklig parfymör kan skapa ett sådant konstverk av samling av doftnoter som till synes passar inte bra ihop. Vilken läxa jag fick! Och vad tacksam jag är för detta! Tack Olibere Parfums och tack Luca Maffei – ni gjorde ett superbra jobb!

o.56817
Savannah’s Heart, Olibere Parfums

Efter de första kraftiga öppningsnoterna som består av träiga toner, citrusar (i beskrivningen står det att det är bergamott, men när den blandar sig med mysk och rabarbern så har jag svårt att urskilja det tydligen…) och pangrabarbern lägger sig en aning så kommer resterande nivåerna fram i kompositionen. Jag känner sandelträ, oud och mörkröstat kaffe (men pyttelite faktiskt). Mysken av den mjuka men kraftiga sorten avrundar det hela med elegans. Och efter ett par timmar så får vi de fantastiska vibes’en av soluppvärmd trästock med en nypa vanilj på.  Tänk – en doft med varm, träig bas, lite vild tack vare mysken och faktiskt fräsch samtidigt för rabarbern ger inte upp för tidigt. Vilken kombo, va? 😉

Det är sådana dofter man väntar på – DET MÅSTE JU HÄNDA SAKERRRR! (Ja, jag är fortfarande irriterad över att Chanel släppte den där förolämpande Gabrielle-sörjan och vågar kalla den ”inspiring, passionate, rebel at heart and free”, en billigtdoftande, enkelspårig och så djävulskt tråkigt så man blir gråtfärdig! Men klirr klirr i fucking kassan, gå inte på det, snälla!).

img_2716
Savannah’s Heart, Olibere Parfums

Men tillbaka till KONST med stort K – Savannah’s Heart är långt ifrån tråkig, excentrisk och samtidigt så mångsidig att för mig blir det garanterat en höst- och vinterdoft 2017/2018 (tillsamans med några till som jag med stor glädje kommer att skriva om snart). I tell ya – check it out, it’s so worth it!

Savannah’s Heart, Olibere Parfums

Kram! (Och kom ihåg – en varm höst är en vacker höst!)

K.

 

5 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s