Frihet, passion och livsglädje – N.C.P. Olfactives

N.C.P. Olfactives – ett gäng av entreprenörer från olika branscher har pratat ihop sig kring ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Gissa en gång vad det kan handla om ;).

7 stycken dofter av alla olfaktoriska familjer har presenterats i onsdags och – här kommer spoilern – jag tycker att det känns rätt genomtänkt. Jag var lite skeptisk i början (ni som läser mig vet vad jag tycker om layering – en parfym måste kunna stå på sina egna, stabila ben och inte behöva blandas med något för att det SKA HÄNDA SAKER). Jag bryr mig inte mycket om storytelling, jag vill att maträttens olika delar ska smaka gott oavsett om man stoppar de samtidigt i munnen eller separat. Jag vill att parfym ska dofta bra direkt när den sprejas på. Och att den doftar bra när den blandas ihop med en annan parfym är någon sorts bonus.

Här har vi en rad dofter för många olika tillfällen, moods, klimat, you name it. Och du kan blanda ihop dem eller använda separat. Argument att det är onödigt dyrt med layeringkonceptet stämmer helt och hållet (hej Jo Malone Estée Lauder, ta dina småtråkiga  Pasta&Köttfärs, Gräs & Kottar-blandningar och ställ dig i den bakre raden nu), men här har vi ett bra motargument – priserna är helt OK faktiskt. Och 10ml travel sizes är ännu mer tillgängliga. Ni, NCP, ni har tänkt igenom detdär ;).

10202
N.C.P. Olfactives Seven Facets

Flaskorna är i behagliga storlekar kommunicerar tydligt hur ”tungt” är innehållet – ju ljusare kork desto lättare, fräschare dofter. De mörka tonerna symboliserar den andra änden av skalan. Det finns 7 olika dofter and it goes as follows:

 • Clementine & Violet flower – fräsch och krispig
 • Apple & Driftwood – väldigt allround doft
 • Jasmine & Sandalwood – mer blommig än sandel, men jag tror att här har vi en potentiell storsäljare
 • Lavender & Juniper – vi börjar närma oss till mina register 😉 torr lavendel och tonad träig grönska
 • Iris & Vanilla – för de som gillar La Vie est Belle, alltså många. Lite dupe-känsla.
 • Amber & Gaiac Wood – verkligen härlig blandning, min typ. Den ickekvävande guaiac dessutom! Layra på med lite ros så händer det grejjerrrr…
 • Leather & Vetiver – kommer att upplevas som herrdoft vare sig ni vill eller inte ;). Underbar, rak och rå. En powerdoft!

Dofterna i sig är inte överkomplicerade, doftar precis som namnet tyder på och det som är viktigast för mig – de är inte tråkiga. Jag hatar tråkiga dofter! Jag behöver inte gilla doften själv, men det måste hända saker. Visst upprepar jag mig nu, men det tyder på att jag verkligen menar det 😁.

Samtidigt lanseras också The Piece – ett halsband designat av Noomi Rapace, märkets Creative Director. Du kan bära din utvalda doft i en glasampull instoppad i en metallhylsa. Psst, Noomis favorit är Leather & Vetiver :). Och när jag tog dem med mig till gymmet så har gymgänget röstat på Apple & Driftwood, Jasmine & Sandalwood och Lavender & Juniper.

Till våren kommer det ytterligare 6 dofter till N.C.Ps lilla ”doftbibliotek”. Jag kan slå vad att det kommer att finnas en oud, en ros och en marin doft där. Och eventuellt något med tuberos. Påminn mig att läsa detta inlägg igen och kolla om jag hade rätt 😜.

Bakom alla dofter står en Näsa som vi känner från andra goda grejs – bl.a. Comme de Garcons Palisander, Arquiste The Architects Club, Tom Ford Velvet Orchid och Santal Blush, Le Labos Aldehyde 44, några nya Jo Malones osv.  Näsan heter Yann Vasnier och är väldigt trevlig person dessutom.

Hör av dig när du hunnit testa något av dem! Vilken är din favorit? 😃

3 kommentarer

 1. Tack för att du påpekar det absoluta lyxtramseriet i att köpa flera dyra parfymer för att få EN bra doft. Jo malone släng er i väggen faktiskt. Spännande att få veta vad Noomi Rapace luktar dock 👀

  Gilla

  1. Visst känns det så? Jag förstår ju att storytellingen om ”din egen unika doft” är ett sätt att sälja mer, men samtidigt måste basdofterna vara bra själva. Parallellen till blandning av massa olika färger som alltid blir…brunt till slut är lämplig här också. Här har vi bra dofter i en bra prisklass (knappt 2 hundra för en 10ml travel spray, 5 hundra nånting för flaska) så det är helt acceptabelt. Jag rekommenderar dock att kika på nischdofter från världens alla hörn (går enkelt att klicka hem till Sverige), ingen annan kommer att dofta så, garanterat 😄 Just det, hållbarheten på NCP är hästlängder bättre än på Jo Malone. Fakta talar för sig själva.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s