Armani Privé – Majestätisk doft av Cuir Majesté

Ni vet Fragrantica. Ett ställe där ni kan hålla koll på era samlingar. Där hade jag en parfym på min ”Perfumes I want”-hylla sedan 2016 trots att jag visste att jag aldrig kommer att köpa den. Och jag fortfarande står vid åsikten att det är absurt att lägga så otroligt mycket pengar på den. Trots att den är MAGISK!

Jag pratar naturligtvis om Cuir Majesté från Armani Privé. Jag köpte en dekant via vår splittgrupp på FB och är supertacksam för den möjligheten.

Doften säljs exklusivt på Harrods i London, är i sin tur någon sorts hyllning till den staden och den kan inte ens köpas på nätet.

Källa: aperfume.info

Vid direkt applikation får jag starka Armani Privévibbar av läder, osmanthus och söta, torkade frukter. En tydlig slöja av tända rökelsestickor av den lite sötare sorten. Du förstår direkt att detta är en potent djävul som tar sin plats, alla platser, utan ens titta om det inte finns några gamla eller gravida som kanske behöver det mer 😜. En av få dofter där du vet efter första spruttet att det andra kanske inte behövs. Annars rasar byggnader och vattennivåer stiger i åar och älvar.

Armani Privé, Cuir Majesté

Jag måste bara berätta att när jag testade den första gången (på armen) så höll den på hög nivå i flera timmar och sedan gick jag och tränade. I mitten av passet gick jag på toa och när jag kom tillbaka så kände jag en otroligt god doft inne på gymmet. Gissa vilken 🙂 Det var mitt mäktiga doftspår, uppvärmd och lite svettig hud gjorde doften ännu större, fylligare, ännu mäktigare. (Obs! Nä, det var inte obehagligt, kvävande eller så, det doftade lyxbibliotek med läderfåtöljer där).

Tre detaljer (att prata om detaljer känns konstigt i det sammanhanget 😁) går inte obemärkt förbi: oud, ros och vanilj. Rökig, majestätisk ros (ååååhhh!), söta, träiga och mjuka oudtoner landar på en hög av aromatisk vanilj i stora tjocka buntar. Så nej, inte fräääscht, inte nytvättat, inte lätt, men ack så vackert!

För er som är nya här – ni kanske undrar nu om det är en doft för män eller för kvinnor. Såhär är det – precis som en äggröra inte finns i herr- eller damutförande så finns det inte heller dofter som matchar fint bara med en sorts könsorgan. Den säljs som unisex (to share, om ni föredrar den benämningen). Som alla parfymer bör göra.

Have a nice monday, you all! 😃

4 kommentarer

 1. Hello Karolina, found your site while i was searching for an online fragrance community in Sweden where i recently moved in.

  Could you advise me (apart from this great blog of yours) if there is forums or else where people meet, talk abour fragramces, trade extra bottles even. Also would be a delightful opportunity to practice my Swedish.

  Tack så mycket!

  Gilla

  1. Hello Erdem! Welcome to Sweden! 🙂
   We have three groups: Svenska Parfymkonnäsörer for discussions, Parfym: Originalflaskor for buy&sale and Parfym: Splittar & Samples for yeah, buy&sale of splitts and samples 🙂
   Have a nice fragrant journey!
   K,

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s