Fanny Hill was here – Evidens de Parfum – No.4

Idag är det ingen bra parfymdag för mig. Efter en fin start med härliga dofter så lottade jag en väldigt icke-min doft ur skålen. Ett prov jag fått när jag handlade hos Mon Credo, en polsk parfymeri med ett rejält utbud av parfymmärken.

the-perfumed-water-no4_000000000003011783
Evidens de Beauté, No.4 L’Eau de Parfumée

När man tittar på flakongen (var tvungen att googla för jag känner inte till märket) så syns det direkt att detta kommer att vara en vitblommesbomb, min favorit alltså 😉 – svart flaska, guldiga detaljer, tofs. Givet! (Om doften kommer från Gulfen så tyder svart flaska med gulddetaljer på en fin, oftast ganska enkel oud, alltså oud som inte är blandad med en massa andra noter. Det är min teori 😉 ).

Och det är det indeed. Ett tungt paket med jasmin, apelsinblomma, liljekonvalj och narciss. Alltså vackra vita blommor som doftar magnifikt i naturen, men i parfymform ger mig mentalt utslag. Ärligt talat så känner jag att ett pulserande huvudvärk närmar sig lite sakta. Det finns tydligen en mullbärsnot där också, men jag känner inte den, kanske pga jag kommer inte ihåg hur mullbär doftar? Har de ens någon speciell doft? Oavsett, den vita buketten tar över allt annat i den kompositionen. Det är lite schampovarning i det hela, en sån där överparfymerad sort av schampo. Så denna parfym är inget för mig. Gillar du den typen av doftkreationer så blir du dock ganska nöjd. Tror jag.

Evidens de Parfum, No.4

Spraymunstycket slutade fungera under applicering (jag hann dock med ca 5 sprays), men jag ser det som en räddning.

Efter ca två timmar så börjar den påminna om Poeme från Lancome. Men Poeme är mycket mer stabil och mer sofistikerad på nåt sätt trots att båda är blommiga bomber. Jag har tyvärr inget mer att säga om denna. Nu går jag och lägger mig då pulserande i mitt huvud gick över till en dunkande rejvfest. Och det blir för fan alldeles för mycket!

Måste duscha först. Inklusive kroppspeeling. Eeek!

2 kommentarer

 1. Antar utmaningen, men halkar in några dagar sent.
  Provat Sensai The Silk EdT.
  Enligt beskrivning ska denna doft från 2015 innehålla bergamote, rose’peppar, päron och violblad i toppnoterna. Pion, liljekonvalj, orkide’ och amber i mellannoterna samt tonkaböna och musk i basnoterna.

  VIOL initialt. Inte helt oangenämt, men mycket viol bara. Violen återtar sin blyghet och fram träder istället en svag ton av kola. Inte för sött utan ganska trevligt: lite varmt, lite sött, lite känsla av rent.
  Lite muskkänsla: rena, nymanglade och lite sträva lakan i nybäddad säng.
  Intim kvällsdoft, inte bullrig utan mer en skinscent. Sedan poff slår vaniljdoften till.
  Är inget fan av vanilj, men det fungerar för det är något skrikigt i bakgrunden, som tonar ned vaniljdoften. Kommer inte på vad det är…Vaniljkola och någon slags citrus?
  Efter närmare en halvtimma tar vaniljen över och jag känner mig som inkletad med vaniljkrämen från en vaniljmunk.
  Uthärdar.
  Doften blir mer pudrig, men nej den fungerar inte på mig. Vill öppna fönstret för att få in frisk luft och vädra ut det varma och söta.
  It’s a scrubber, tyvärr!

  Gilla

  1. Hahah, såhär blir det ibland! Och vilken fin beskrivning, tack! (Jag minns inte riktigt hur The Silk doftar så tack för den!).
   Jag har en del saker i min prov-skål som jag verkligen är rädd att använda, men man skall vara öppensinnad ju, det kanske händer något överraskande och jag blir kär i vissa dofter ändå? 😉 Nåväl, inte blev jag förtjust i dagens No.4. Hoppas jag lottar något roligare imorgon! God natt!
   K.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s