Midsommarnatt med Naias – Sammarco

Ok, dags för sample nr 8 idag (jag har ärligt talat börjat tvivla på att jag klarar av utmaningen i så många dagar till 😛 ). Och jag erkänner – jag har lottat tre gånger innan jag kände att det blev rätt, lite fusk får man tåla ibland ;). För jag var verkligen inte sugen på oud idag, trots att något omfamnande skulle passa bra med tanke på vädret…

unnamed-2
Naias, Sammarco

Så! Naias från den schweizisk-italienska märket Sammarco blev det. Jag har träffat Giovanni, parfymören bakom alla märkets dofter (förutom Yael) flera gånger och varje gång är det väldigt trevliga möten. Alla kompositioner bär Sammarcos DNA och Naias är inget undantag.

Det är en hyllning till viol, mysk, ros och sandelträ i en delikat blandning. Jag föreställer mig en ung kvinna dansa på en sommaräng med en stor krans av vilda blommor och blad på huvudet, visst finns det lite Midsommaranda över det hela? (Btw, den typen av grön pudrighet som viol tillför i Naias bör också finnas i nya Meteorites från Guerlain, då hade den varit värd att använda, för så är inte fallet nu. De gamla Meteorites, absolut, jag går all in, men nya? Nope).

35884110_1874466009520353_2412070083158343680_n
Min lilla sample av Naias, Sammarco

Men Naias handlar inte bara om pudrighet och viol. Den blir lite arg i hjärtat (jasmin och mandarin), men det finns en del äppel- och päronmust här också. Detta gör den till en lekfull och inte alls ‘damig’ doft. Det syns att tjejen på ängen skrattar medan hon dansar ;). Osmanthus avrundar det hela på ett väldigt behagligt sätt med sin aprikos- och mockaaktiga sätt. Lite som en mjuk, solvärmd hud. Vackert!

Glad Midsommar! ❤

35891964_2204948803082646_1078474809240715264_n

2 kommentarer

  1. Denna afton blev det inget sample. I all stress och småkaos på väg till landet för midsommarhelg glömdes samples att tas med. Sitter således utan i dagarna tre.
    Glad midsommar!

    Ditt sample tänker jag införskaffa och din beskrivning låter fantastisk: en midsommarnatts dröm.

    /Maria

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s