Om du gillar pampiga blombuketter – Gardenia Isabey Paris

Vilket fint doftprov jag lottade ut idag! En fin liten lila plupp med gyllene bokstäver! Gardenia från franska Isabey i eau de parfum-koncentration. En väldigt klassisk, blommig komposition där gardeniaackordet (den känns inte naturlig) ackompanjeras av rika aromer av ylang-ylang, jasmin och neroli. Som sagt, är du mest ute efter en ren gardeniadoft så är denna inget bra val. Jag känner också lite bitter mandarinskal och mysk och alltihop vilar på en lugn amberackord. Allting dock täcks av lyxiga blombuketter från början till slut. Det är en pålitlig och korrekt parfym och bjuder på inga större känslomässiga äventyr. Den förändrar sig inte särskilt mycket och den florala karaktären är tydlig under hela resans gång. Gardenia känns faktiskt lite retro, mest på grund av de klassiska damdoftsingredienserna.

375x500.2257
Gardenia, Isabey Paris

Det är en doft som många blomfantaster skulle älska för det är inget fel på den alls. Även min man tycker att den är fin (och han tycker inte om särskilt många av mina dofter 😉 ). Men för mig finns det ett problem här – det är inte MIN typ av doft.

Gardenia, Isabey, sample

Gillar du klassiska, rika blomkompositioner så testa den gärna. Den är ganska feminin i karaktären, sensuell och nästan krämig (sandelträ?). Jag kan tänka mig att det är ett bra val för en date, även som bröllopsdoft. Bra prestanda, bra hållbarhet och precis lagom projektion. Nice, verkligen, men inte för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s