(Another one) Incense – Franck Boclet

Jag plockar Franck Boclet’s Incense ur skålen och känner att det bör funka fint idag. (Säg. Inte. Ett. Ord. Om. Vädret). En fransk designerdoft alltså. Peppar, kardemumma och ljus, lätt rökelse, typ hojari. Det är de första dofterna jag känner efter min väckarklocka ringer.

Franck Boclet, Incense, sample

Jag köpte mitt prov på Aus Liebe zum Duft för… äh, jättelänge sedan, och hade inte riktigt lust att ta hand om det. Inte för att jag var orolig att det inte blir bra, men mest på grund av ständig tidsbrist. Jag tror jag köpte på mig en massa olika rökelsedofter då och några resulterade senare i ett flaskköp. Och så blir inte fallet här.

Incense förändrar sig fort till något mer lugnt, balanserat. Efter ca en kvart kommer kanelen fram. Benzoin (med tanke på den bräntsockerkänslan, kanske benzoin från Sumatra?) och kanel med en fin träig bas. Det händer lite för fort om ni frågar mig, men vi är nere vid basen i riktigt toppfart. Kompositionen är väldigt trevlig och behaglig att bära, väldigt unisex, men redan efter första halvtimmen börjar jag bli orolig för doftens hållbarhet. För den är riktigt hudnära. Ge mig något som jag kan känna utan att behöva borra näsan i armen!

INCENSEbianco-01
Franck Boclet, Incense

Efter en timme finns det bara ett spår att den fina kryddigheten kvar, men mjuka träiga toner av krämigt sandelträ, söt-rökigt guaiac och tydligen ebenholts (enligt märket själv finns det där – jag har aldrig sniffat på ebenholts) håller sig samman. Jag känner lite cederträ här också. Och så tycker jag att det finns något myskaktigt som avrundar doften, någon myskersättare (de är så många så det är svårt att urskilja de alla, särskilt i en färdig komposition). Det är kanske därför Incense trots sin ursprungliga orientaliska karaktär känns ändå väldigt… ren.

Tyvärr har jag inte så mycket mer att säga, det händer nästan ingenting mer här. Ingen wow-upplevelse, bara en trevlig doft med väldigt kort livslängd på huden. Om du inte bättrar på under dagen så finns det nästan inget spår av denna redan på eftermiddagen… Jag skulle också vilja säga att detta är en blandning mellan Azzaro Visit och Tam Dao. Ingen av dessa är dåliga (Tam Dao <3), men  jag hade högre förväntningar gällande Incense.

6 kommentarer

 1. Dagens sample är Hermes Osmanthus Yunnan.
  Har länge velat prova denna dyrgrip och igår blev det möjligt tack vare samples från fantastiska Place Vendome!
  Har länge haft en förkärlek för osmanthusdofter: Osmanthus Interdit från Parfum d’empire. En något mörkare osmanthus. Osmanthus från The Different Company är också fin, men Hermes parfym är ren och omedelbar förälskelse!❤️
  JC Ellena fick till det för TDC men inte som denna dyrgrip.
  Då sillage och hållbarhet inte är den vassaste sprayade jag på mer än jag brukar göra med dofter, 5 spray varav ett i håret.
  WOW! Fruktig aprikos, ljuv osmanthus och en trivsam tenot sprider sig från första sprayet! En sådan oemotståndligt behaglig doft som kommer och går: lätt, flyktig och så elegant.
  Det är en hudnära doft och det är helt ok med mig. Den kommer i små puffar, den omsluter mig. Det doftar friskt, vackert, gott. Den skaver inte och den är kanske inte spännande, men ack så vansinnigt vacker!
  Friskt duggregn i paradiset.
  I’m in love och jag måste ha den!!!😍😍😍

  /Maria

  Gilla

 2. Idag vet jag inte riktigt hur jag tänkte när jag valde ett sample av ELDO – Etat Libre D’Orange ”Cologne”.
  Citrus, jasmine och musk. Har många gånger svårt för musk och särskilt den där riktigt animaliska varianten. Parfymer från ELDO kräver mod. De är så långt från mainstream man kan komma…
  Cologne drar igång med frisk blodapelsin vilket känns lovande. Det blir snabbt en mycket manlig doft och jag tänker att detta kan vara grejer för min man.
  BANG! slår jasmine till och det är nära migränframkallande…och sedan slår MUSK
  till!!!
  Det blir nästan outhärdligt.
  Storrengöring av badrummet med rensning av golvbrunnen. Jag luktar som en mix av gamla tvålrester och hårbollar (jasmin) samt en svag lukt av avlopp (musk).
  Det blir kvickt en helkroppsrengöring av mig själv, men trots idogt skrubbande sitter golvbrunnsdoften kvar.
  Bläk!
  /Maria

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s