Nyheter från Voltaires hemland – Sketch Maison Violet

Ladies and gentlemen, idag är det en bra parfymdag. Väldigt bra parfymdag!

För det är en dag när jag plockade ett prov som gör mig sugen på att fortsätta med sampleutmaningen (och så var inte fallet de senaste dagarna 😉 ). Jag fick detta sample (och ett till från samma parfymhus, minns inte vilket just nu) till något flaskköp på Jovoy i Paris och av någon anledning aldrig ens testat. Gosh, så många skatter som gömmer sig i mina skåp och lådor! Men nu är dagen kommen och jag är överlycklig!

Öppningen sätter den direkt på rätt hylla i mitt huvud – den liknar Shalimar med sina toppnoter av bergamott som boostas upp av patchouli, ros och vetiver. Det finns dock en tydlig balsamisk, orientalisk själ i Sketch. Så vacker, så elegant och så förförisk!

Jag går hela dagen i ett vackert moln av elegans. Kryddighet från svart peppar och muskotnöt gör den doften lite smått pervers, patchouli och mysk understryker doftens sexiga sida. I botten finns det mjuka toner av vanilj och tonka som gör den lite lugnare, trots det tidigare nämnda. Den är djup, sensuell, men lugn. Och när vanilj blandar ihop sig med muskot så kan det inte gå fel! Alltså parfym för en människa som är självsäker och sexig (och väl medveten om det), eller den som vill bli det. För mig är den mest sexig just i basnoterna, inte det minsta lilla vulgär, både krämig och kryddig. Som solbränd hud på elfenbensfärgade lakan.

375x500.48514
Sketch, Maison Violet

Och förresten, det finns en nypa tuberos här också. Men den styr inte alls, det är precis så mycket (lite) av den som min näsa accepterar. Och det är så himla vackert! För Sketch är ingen blommig doft, däremot lite chypre. Tidiga tecken på ännu än smakförändring i mitt liv? 😉

Sketch, Violet Paris

Maison Violet är ett franskt parfymhus med anor från 1827. Precis som Oriza L. Legrand försvann det från parfymhistoria och föddes på nytt igen  – den här gången med Nathalie Lorson i labbet. Hon skissade inte Sketch, hon målade den med bestämda penseldrag.

1 kommentar

  1. Grattis till en lyckad doftdag!👍😊
    Mitt sample Osmanthe Yunnan håller till min stora lycka i mer än 6 timmar på mig!
    Bättrade på lite och mest för att jag skulle kunna ta ett bad i denna doft😍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s