Kakaons olyckliga crush – Amour de Cacao Comptoir Sud Pacifique

Comptoir Sud Pacifique är ett franskt märke som sedan ca 40 år tillbaka producerar dofter med anor i Karibien. Det är alltså mycket vanilj, mycket kokos, ylang-ylang, tiare, frangipani och många tropiska frukter. I deras utbud finns det naturligtvis en del dofter med kakaonoter i.

Och det är just en sådan jag lottade ur min skål imorse – Amour de Cacao. Sample kommer från den tiden när jag maniskt fördjupade mig i kakaonoten för att hitta den perfekta, bittra, mustiga kombinationen. Jag köpte den på Aus Liebe Zum Duft med flera andra kakaoaktiga parfymer, trots att jag kände att det inte blir bra. Varje komposition från CSP gör att jag mår lite småilla – tänk… Vanille Banane, Vanille Coco, Caramel Sunset… Glörp!

Men jag ville ge de chansen och testa pralinen igen, lite mer ordentligt.

images
Amour de Cacao, Comptoir Sud Pacifique

Och tyvärr, det blev ingen lyxpralin det. Jag fick istället en billig mjölkchoklad med fruktfyllning. Ni vet, en sån apelsinchoklad från Tesco value typ :D. För det är just det: kakao, vanilj och apelsin. Mina närmaste vet att jag är ingen godisätare (riktig mat e grejen 😉 ) och absolut inte den typen som äter glass med fruktsmak eller just choklad med frukt i. Frukt i all ära men inte i den formen! Så jag upplever Amour de Cacao väldigt personligt (hur annars? 😉 ) och känner mig lite kvävd. Och kränkt :D. Den attackerar mig under några timmar och jag är fasen inte alls nöjd med valet idag. Tack och lov så håller den inte särskilt länge på huden så det finns hopp, det finns ljuset i tunneln!

375x500.748
Amour de Cacao, Comptoir Sud Pacifique

Amour de Cacao öppnar sig med tydlig doft av nyskördat kakao (inte den lyxiga, torra och dammiga formen) och blir sötare och krämigare med tiden. Men någonstans i hjärtnoterna (alltså egentligen så finns det inga sådana här, den murrar lite galet i samma ton hela tiden) så förvandlas den till härsken, sur chokladdessert. Jag beklagar, men här finns det inga mustiga, vackra kakaonyanser, inga mysiga, sexiga, varma toner, bara det ovannämnda…

Så nej, inget amour blev det mellan oss, mig och Amour de Cacao.

Efter ca 2 timmar så får man en såndär svettig, skitig, honungsaktig ton på huden (hoppas den håller sig där och att andra inte känner den…) som gör att jag utesluter Comptoir Sud Pacifique helt och hållet från mina framtida tester. Nope. Nope nope nope!

6 kommentarer

 1. Idag är en dag av migrän.😔🤯
  Att prova dofter har tyvärr inte funnits på kartan. Återkommer med nya krafter imorgon.

  Hoppas få ta del av en ny doftupplevelse och kanske blivande tips på sample istället.

  På återseende.
  /Maria

  Gilla

 2. Urrrk! Ingen bra sampledag alltså!?
  Jobbig känsla att vara beredd att be om ursäkt för hur man luktar😟

  Hittade Traversee du Bosphore från L’Artisan Parfumeur. Enligt Fragrantica tillhörande läderfamiljen. I min bok en gourmand.
  Huvudnoterna ska vara äpple och granatäpple, läder, saffran, ros, socker/sött, mandel och vit musk.
  Ok, inget självklart val för mig men nu åker vi!
  Russin!? Sötaktig nästan kväljande på gränsen till rutten frukt med en metallklang.
  Det luktar nästan på pricken som mormors svarta metallburk med lock. I denna förvarades knappar av olika slag och luktade sött, kväljande som syntetisk körsbär. Jag kunde inte sluta lukta i denna burk trots att det gjorde mig lätt illamående.
  Det blir bättre – tränot, svag doft av rökig tjära. En hamn med fartyg lastade med frukt
  och kryddor. Varmt klimat.
  B Duchaufour fångar känslan av Istanbul!

  På mig dyker ingen lädernot upp, men däremot vanilj. Den kväljande sötman viker åt sidan för en rund och fin vanilj.
  Pysselhörnan på dagis: svag ton av Playdo-lera. Kan det vara mandelnoten?!?
  Sedan är det bara vanilj och vanilj. Len och mjuk och rund. Är detsocker, honung och nougat som ger vaniljnoten?Lite sockervaddskänsla.
  Det är en bra parfym, men för en som precis omvärderat vanilj och börjat tänka i nya doftbanor är det överväldigande.

  /Maria

  Gilla

  1. Fin beskrivning! (Igen! 😘) L’Artisans har en förmåga att dofta så olika! Jag har bl.a. Al Oudh – de flesta säger sexig, animalisk, dirty, svettig rumpa osv. Jag säger bara myyyyssss! (Och inget av det tidigare nämnda) 😁

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s