Red perfume.sucks – vad tycker du? ;)

En till weirdo idag. Men men, inte en weirdo pga en helt galen sammansättning av doftnoter, nej. En approach till doften av skaparen själv gör hela konceptet till weirdo. Och jag gillar det!

Näsan bakom dofter (det finns 5 i deras utbud för tillfället), Andreas Wilhelm, säger att ”We do not create perfume – perfume.sucks! We create alcoholic solutions. Sprayable. We choose raw materials. Sometimes they choose us. We put them together. We let them bound. There is no story. They are the story. Transparent. Written on the bottle. Open source. We let them speak. To you. To us. Raw materials. Synthetics. Naturals. Easy ones. Complicated ones. Normal ones. Together. United. 45 grams.”

ladda ned
Red, Perfume Sucks

Ibland behövs det ingen storytelling, ibland behövs det inga urlånga, poetiska utlägg och det köper jag helt och hållet. Jag skulle kunna skriva att Red doftar helt enkelt fräscht och sympatiskt av äpple, bergamott, gröna sommarvinbär med en nypa peppar och allt detta vilar på en bädd av friska, träiga toner. Låter bekant? Definitivt, för det är verkligen ganska klassisk approach till modern parfym och skulle utan tvekan säljas bra på Åhléns ;). Särskilt med tanke på det uppseendeväckande märkesnamn :D. Och trots att näsan bakom dofterna vill inte ens kalla de för parfym, det är alltså forskning kring ingredienser. Jag själv skulle inte använda den ofta, men detta är utan tvekan en grym sommardoft. (Jag ska gräva fram andra samples från märket, för vi se vad de bjuder på, nu är jag lite nyfiken!).

perfume.sucks, Red, sample

Om ni vill veta hur märket beskriver den doften så är det faktiskt lite kul också: ”A study arround fruity applenotes, Shinus Molle, Ambrocenide, Hivernal neo, Patchouly and Bergamot’‘ That’s it. Den blåa beskrivs på ett ännu roligare sätt, särskilt för en ovan näsa: ”A study arround sunscreeny salicylates, salty osyrol, Magnolan, Muscenone, Aldehydes and Ambroxan”. The luxury of knowing what’s inside the bottle. För att varför inte liksom? 😀

 

Btw, jag har köpt biljett till Florens, till Pitti Fragranze! Boendet är redan bokat så det är bara att börja räkna dagar 😉 Och ni kan räkna med ny inspiration! Wiieehooo! 😀

6 kommentarer

 1. Coolt!😀

  Har samples från svenska Linda Landenberg och idag provade jag ”Bisous” – en ylang ylang-skapelse.
  Inledningen är grön och frisk som en nyligen avbruten blomstjälk.
  Viss sötma, runt och blommigt. Anar någon tränot bakom ylang ylang och jasmine.
  Gott och trevligt.
  Två timmar senare en relativt tung doft.
  Mycket ylang ylang. Hela tiden.
  Lite småtrist i längden och inte någon doft jag kommer minnas.
  Håller ca 5-6 timmar och basen luktar precis som en tvål med ylang ylang jag haft.
  Trevligt en stund.

  /Maria

  Gilla

   1. Jäpp!
    Lavendar and wool har jag hört mycket om, men just den sample har jag inte. Värt att införskaffa kanske?
    /Maria

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s