Hälsningar från Indien – Ashoka Neela Vermeire Creations

En dag för Bertrand Duchaufour, en genialisk Näsa som samarbetar med många anrika parfymhus (Comme des Garcons, L’Artisan, Acqua di Parma, MDCI, Penhaligon’s och många, många fler). I Ashoka från 2013 finns det Duchaufours DNA med tanke på doftens karaktär.

Han skapar kompositioner som gillas av många, det är sällan nischade olfaktoriska doftexperiment, snarare genomtänkta, eleganta kompositioner för alla tillfällen. Okej, förutom en satanistisk death metal konvent. 😝

Ashoka, Neela Vermeire Creations

Och vad har vi i Ashoka då? Ja, mycket. Grön kokos och fikon i öppningen med väldigt tydliga lädernyanser. Jag känner ingen klassisk doftpyramid här för alla komponenter går ihop med varandra på ett balanserat och genomtänkt sätt i någon sorts lätt balsamisk tango.

Doften är nästintill krämig och gifter sig med huden på ett naturligt sätt. Detta gör att det är ingen megaprojektion, men i detta fall är det ingen nackdel. Btw, den håller flera timmar på huden, men är som sagt ganska hudnära.

Neela Vermeire Creations, sample set

Alla delikata blommor som lotus, mimosa, osmanthus skapar en fantastisk supplement till huvudrollsinnehavaren fikonblad.

Fikonsmörighet är bruten med en lätt rökelseton och balsam fir. Ashoka är vacker, grönt träig och spelar lätt på huden. Den söta fikontonen är kryddad med myrra och tonka, hur fint?!

Allt detta gör Ashoka till en perfekt doft för varmare månader. Den fullständigt blommar ut i värmen! Jag är ute på stan på en massa möten idag och känner mig välparfymerad, den passar så fint en sån dag som denna! Hade jag varit så elegant och sofistikerad så hade jag satsat på en flakong (som i sin tur är otroligt vacker!)!

Mer om Neela Vermeire Creations skrev jag i dessa inlägg.

2 kommentarer

 1. Nu har jag flera tips på samples som ska införskaffas. Tack!🤗
  Acqua di Parmas Colonia Club:
  Rejält svalkande effekt på huden (mint). Lite tandkrämseffekt.
  Det luktar mint och vattenmelon…starkt, friskt. Nästan som att lukta/smaka på en
  Vicks blå. Det kittlas ända ned i svalget.
  Toalettrengöring absolu.
  Njae.
  Bjuds på tuggummi med mint- och vattenmelonsmak.
  Flytande tvål från tvålautomat på en varuhustoalett.
  Sur citrus – syntetisk citrus.
  Nej.
  Frestad att skrubba bort den syntetiska mint-och vattenmelontuggummit, men avvaktar.
  Stundtals luktar det SÅ välbekant, en doft från barndomen, men får inte fatt på minnet. Går och sniffar på armen ofta och länge: vad, VAD påminner detta om?
  Ja! Barndomssomrar och bastun i Finland
  när allt var nyskurat och redo för bastubad.
  Mina morföräldrar hade en bit tvål som låg på ett litet emaljfat och en tillhörande skrubbsvamp (hård och raspig) som man tvålade in sig med.

  /Maria

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s