Tomatstjälkar och vinbärsblad – Eau de Froehliche No. 3 Erik Kormann

Sista dag idag! Jag klarade min första riktiga utmaning! (Veckoutmaningar är ju inga utmaningar 😉). Den sista doften jag ska skriva om i den serien är vår i parfymform. Saftig, grön och superfräsch! Den doftar som en fruktig grön smoothie eller någon syrlig god drink. Fast mer intensivt. I min hjärna doftar den som mormors svartvinbärsbuskar. (Just svart, röda och vita vinbär doftar ju helt annorlunda 😆). Härligt!

Passar till min andra semesterdag och passar fint i den otroliga värmen.

Eau de Froehliche No.3, Erik Kormann
Eau de Froehliche No.3, Erik Kormann

Den är supertydlig, den lillen – det som känns mest är gröna, saftiga vinbärsblad och mosade tomatstjälkar. Ja, nu vet ni var vi är nånstans med Eau de Froehliche 😉 Väldigt tydliga nyanser av den typen av grönska täcker över allt som pyr blygsamt någonstans därunder. Lite ceder, cashmeran, rosè peppar, rosmarin, enbär och lite olibanum. Men vinbärstomaten /tomatvinbären vinner oavsett. Den känns inte riktigt som något jag skulle vilja bära jämt, men den är definitivt värd att upptäcka för det händer sällan när parfymören lyckas behålla den gröna vinbärsfräschören utan att den svänger lite åt svett/kisshållet (jupp…).

Det är något att andas in när vädret är som värst och våren verkar aldrig komma. Tyvärr så produceras den inte längre så om det låter intressant är det viktigt att hitta den snabbt och njuta tills den försvinner helt från marknaden.

Nu tar jag lite ledigt från allt och tillämpar family time. Det behöver jag. Läs gärna lite äldre inlägg för det finns hundratals av dem här och så ses vi när det börjar klia i parfymrecensent-fingret igen, jag tror jag vet vad ska jag skriva om ;).

Ha en skön sommar allihopa!

❤️,

Karolina

1 kommentar

  1. Det här har varit roligt! Jag har tack vare denna utmaning upptäckt två nya älsklingar Tam Dao Diptyque och Osmanthe Yunnan Hermes. Dessutom flera tips på dofter att upptäcka. Tack för det!👍
    Har inte gett upp på oud 😉 Ska ta och beställa några samples från First in fragrance efter semestern (och en intjänad lön).
    Ha en skön sommar!

    /Maria

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s